Ο γυμνός Σάκης Τανιμανίδης μαγειρεύει νηστίσιμα μόνο για σένα

Ο γυμνός Σάκης Τανιμανίδης μαγειρεύει νηστίσιμα μόνο για σένα

Η πιο νόστιμη μακαρονάδα για να μπεις σε mood Άγιου Δομήνικου!

Όπως θα έχεις καταλάβει το Survivor αποτελεί την top εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης το τελευταίο διάστημα, την οποία παρακολουθεί σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Βέβαια συγκεντρώνει αρκετά θετικά λόγω και του Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από εμφανίσιμος. Και κάπως έτσι πέσαμε πάνω σε αυτή του τη φωτογραφία, την οποία όπως καταλαβαίνεις δεν σταματήσαμε να χαζεύουμε.

Ο Σάκης Τανιμανίδης σε ένα σκάφος γυμνός και φορώντας μόνο την ποδιά του να μαγειρεύει. Δεν θα πω τίποτα άλλο, αφού μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις (τις οποίες μπορείς να πεις μόνη σου).

Με αφορμή αυτή τη φωτογραφία λοιπόν και λόγω του ότι βρίσκεται στη θάλασσα σου βρήκαμε την πιο τέλεια και νόστιμη γαριδομακαρονάδα για την οποία δεν χρειάζεται να περιμένεις τη Σαρακοστή για να τη φτιάξεις.

landscape 1470948436 shrimp spaghetti carbonarap4

Να τι θα χρειαστείς:

500γρ σπαγγετίνι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200γρ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια
500γρ γαρίδες καθαρισμένες
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Γέμισε την κατσαρόλα σου με νερό κι ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, στο οποίο όταν βράσει θα ρίξεις τα μακαρόνια. Στο μεταξύ, σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε καλά τα αυγά με την παρμεζάνα και πρόσθεσε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι.

dec896473e672090ef49b1ba893b2a87

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαγειρεύεις το μπέικον για 5 με 7 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο βγάλε το από το τηγάνι και άφησε το σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίξε ¼ φλιτζανιού από το νερό που βράζεις τα μακαρόνια, πρόσθεσε τις γαρίδες, αλατοπίπερο και άφησε τες να ροδίσουν.

Στράγγιξε τα μακαρόνια (κράτα λίγο νερό ακόμη) και ρίξε τα στο τηγάνι που έχεις τις γαρίδες, ανακατεύοντας καλά με μία λαβίδα. Στη συνέχεια πρόσθεσε το μείγμα των αυγών με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών προκειμένου να δημιουργήσεις μία κρεμώδη σως.

Λίγο πριν σερβίρεις πρόσθεσε και το μπέικον και καλή σου όρεξη.