Βρήκαμε το κόλπο για τις πιο τραγανές πατάτες + μια συνταγή με ταχίνι για να τις συνδυάσεις

Ακόμα κι αν δεν τρελαίνεσαι για ταχίνι, σε αυτή τη συνταγή θα το αγαπήσεις

Βαρέθηκες τις κλασικές πατάτες στο φούρνο και πλέον σου φαίνονται μέχρι και.. άγευστες; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τις πιο τραγανές πατάτες που έχεις φάει ποτέ μαζί με μια δροσερή και απολαυστική sauce. Ούτε πολλές θερμίδες, ούτε πολλά-πολλά στην κουζίνα ΚΑΙ συνταγή από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη. Τι άλλο θέλεις;

Τι θα χρειαστείς;

Για τις πατάτες Ηλιέλαιο για τηγάνισμα, 3 μέτριες πατάτες, 250 γρ. αριάνι ή γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο νερό, 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ½ κ.γ. αλάτι, 1 ½ κ.γ. πιπέρι, 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κ.γ. κύμινο, 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Για την sauce 100 γρ. ταχίνι, 50 ml νερό, ξύσμα από 1 λάιμ, χυμό από 1/2 λάιμ, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. μέλι, 1 πρέζα μπούκοβο

Εκτέλεση

Για τις πατάτες Βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα ηλιέλαιο, περίπου μέχρι τη μέση, και περιμένουμε να πιάσει 180ο C. Μέχρι τότε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το γιαούρτι, το θυμάρι, το σκόρδο, ½ κγ. αλάτι, ½ κγ. πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Σε ένα πλατύ βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το κύμινο, την πάπρικα, το υπόλοιπο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τις πατάτες από το μπολ με το γιαούρτι και τις ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Κουνάμε το μπολ να καλυφθούν οι πατάτες, παντού, με το αλεύρι.

Με τα χέρια μας παίρνουμε σε χούφτες τις πατάτες και τις κουνάμε να φύγει το περιττό αλεύρι από πάνω τους. Τις ρίχνουμε στο λάδι σε δόσεις και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με σάλτσα ταχίνι.

recipe main akis petretzikis patata crispy tasty site

Για την sauce Σε ένα μπολ με 100 γρ. ταχίνι προσθέτουμε το νερό, το ξύσμα από 1 λάιμ, το χυμό από μισό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το μέλι και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μία λεία sauce. Αν την θέλεις πιο αραιή, πρόσθεσε λίγο νερό.

Καλή απόλαυση!

Δες ακόμα:

Πώς θα φτιάξεις τις πιο υγιεινές και νόστιμες τηγανιτές πατάτες

Αυτό το Cheesecake με φρέσκιες φράουλες θα σε ξετρελάνει

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies