Αυτό το Cheesecake με φρέσκιες φράουλες θα σε ξετρελάνει

Πατουχέα Μαριάννα
Αυτό το Cheesecake με φρέσκιες φράουλες θα σε ξετρελάνει

..και εσένα και όσους το δοκιμάσουν

Εντάξει, οι φράουλες αποτελούν μια αδυναμία, ένα υπέροχο, δροσερό και γλυκό φρούτο που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Τώρα που είναι στα φόρτε τους ήρθε η ώρα να τις κάνεις γλυκό για να σε συντροφεύουν στις βραδινές λιγούρες (και δεν εννοώ να τις βουτάς στη σοκολάτα).

Cheesecake φράουλας

Αλήθεια, αν σου αρέσει το cheesecake, με το συγκεκριμένο θα τρελαθείς.

Θα χρειαστείς:

250 γρ. μπισκότα για την βάση (εμείς προτείνουμε βρώμης γιατί είναι δοκιμασμένα αλλά μπορείς να βάλεις και τα κλασικά μπισκότα που τρώγαμε παιδιά)

100 γρ. βούτυρο

700 γρ. τυρί κρέμα παγωμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

100 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη

400 γρ. φράουλες

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Fresh Strawberry Cheesecake Bars 3

Εκτέλεση:

Βάλε το βούτυρο σε ένα μπολ, σκέπασέ το με μια μεμβράνη και λιώσε το στο φούρνο μικροκυμάτων. Θρυμμάτισε τα μπισκότα και ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο. Άπλωσε το μείγμα σε μια φόρμα για γλυκό, προσέχοντας να μην «πατήσεις» και πολύ το μπισκότο. Βάλε τη φόρμα στο ψυγείο. Στον κάδο του μίξερ βάλε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίξε αργά την κρέμα γάλακτος στο μείγμα και συνέχισε μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα. Βγάλε την φόρμα από το ψυγείο και ρίξε πάνω από τη βάση το μείγμα που μόλις έφτιαξες. Τοποθέτησέ το και πάλι στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, ανακάτεψε την ζάχαρη με τις φράουλες, λιώνοντας τις τελευταίες με τα χέρια έτσι ώστε να μην γίνουν ένας πολτός αλλά μια φρέσκια μαρμελάδα. Κόψε ένα κομμάτι και βάλε λίγο από την μαρμελάδα από πάνω.

Σε ζηλεύουμε ήδη, καλή απόλαυση.

Δοκίμασε να μαγειρέψεις ακόμα:

Βρες το ιδανικό βράσιμο: 2 ιδέες με βραστά αυγά που θα λατρέψεις

Πίτσα στη δίαιτα; Κι όμως γίνεται!

3 συνταγές για σάλτσα ζυμαρικών με 3 υλικά μόνο