Το χορταστικό πρωινό της Cameron Diaz

Το χορταστικό πρωινό της Cameron Diaz

Φιλέτα κοτόπουλου με μπρόκολο λατρεύει να μαγειρεύει η γνωστή ηθοποιός, όχι όμως για μεσημεριανό, ούτε για βραδινό. Και όμως όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, η Cameron λατρεύει να τρώει στήθος κοτόπουλου για πρωινό.
Και για να σας προλάβουμε πριν αναρωτηθείτε πως γίνεται να έχει τέτοιο κορμί, αν τρώει κάτι τέτοιο, σας ενημερώνουμε ότι είναι ένα πρωινό το οποίο και τρώει πριν από κάθε φορά που πηγαίνει για surfing. Γυμνάζεται τόσες πολλές ώρες στη θάλασσα που χρειάζεται κάτι νόστιμο και θρεπτικό για να την κρατήσει.

Υλικά
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο καφέ ρύζι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
1 ολόκληρο αβγό ελαφρώς χτυπημένο
1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
3 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και το μπρόκολο. Κάψτε το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα στη συνέχεια προσθέστε το φιλέτο και αφήστε το λίγο μέχρι να καεί και από όλες τις πλευρές.
2. Στη συνέχεια προσθέστε το μπρόκολο, και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρουν από παντού. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας.
3. Τέλος προσθέστε το ρύζι και το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια προσθέστε τα αβγά, ανακατεύοντας μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Απομακρύνετε από την φωτιά και προσθέστε τον χυμό, το ζωμό και το μαϊντανό. Αφήστε το να ηρεμήσει και να τραβήξει τα ζουμιά του για λίγα λεπτά και σερβίρετε.