Τι πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε ξύσμα φρούτων στα φαγητά

Τι πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε ξύσμα φρούτων στα φαγητά

To ξύσμα των φρούτων, ιδιαίτερα των εσπεριδοειδών, χρησιμεύει για να δίνει γεύση στις τούρτες, τα επιδόρπια και τα σορμπέ και η αλήθεια είναι πως χωρίς αυτό η γεύση ως ιδέα θα είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα. Όταν φτιάχνετε ένα φαγητό που χρειάζεται κάποιο ξύσμα, θα πρέπει να προσέχετε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε ούτως ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και όχι μια μέτρια, «χλιαρή» γεύση. Αυτό που πρέπει να προσέξετε, λοιπόν, όταν διαλέγετε φρούτα για να πάρετε το ξύσμα τους, είναι το χρώμα τους το οποίο θα πρέπει να είναι έντονο, να έχουν μεγάλο μέγεθος και να μην είναι χτυπημένα.