Christmas gatherings: Μαγειρικά tips που φέρνουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο τραπέζι σου

Christmas gatherings: Μαγειρικά tips που φέρνουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο τραπέζι σου

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το γεγονός πως έχεις καλομάθει τους καλεσμένους σου, σε κάνει να θέλεις να δημιουργήσεις φέτος ένα πιο ευρηματικό και «πλούσιο» γεύμα, το οποίο θα ξεπεράσει τις προσδοκίες τους.

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μία γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά, ωστόσο, ο «πρωταγωνιστής» των ημερών είναι εκείνος που αναλαμβάνει το εορταστικό δείπνο, δηλαδή εσύ! Διότι εσύ είσαι εκείνη που με τα πιάτα σου «πλημμυρίζεις» τις καρδιές των καλεσμένων σου με τη μαγεία των Χριστουγέννων. Και έπειτα από μία απαιτητική προετοιμασία, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα επιφωνήματα και τα αυθόρμητα «γεια στα χέρια σου», όταν αυτά ακούγονται από τα χείλη των δικών σου ανθρώπων, οι οποίοι δοκίμασαν μία μπουκιά από κάποιο δημιούργημά σου.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το γεγονός πως έχεις καλομάθει τους καλεσμένους σου, σε κάνει να θέλεις να δημιουργήσεις φέτος ένα πιο ευρηματικό και «πλούσιο» γεύμα, το οποίο θα ξεπεράσει τις προσδοκίες τους. Πώς θα τα καταφέρεις; Ακολουθώντας τα tips που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί και επενδύοντας στις κατάλληλες σπιτικές προσθήκες από την Knorr, οι οποίες θα απογειώσουν κάθε σου πιάτο!

Η λίστα μας θα σου προσφέρει αρκετή έμπνευση, ώστε να χαρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα ένα πεντανόστιμο εορταστικό γεύμα, το οποίο θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο!

#1 Δώσε ένα γευστικό twist στις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνταγές

Το μενού των Χριστουγέννων περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα πιάτα, όπως τη γεμιστή γαλοπούλα, το ρολό χοιρινό, το σουφλέ και τις πατάτες φούρνου. Αυτό, βέβαια, δεν σε περιορίζει από το να πειραματιστείς με αυτές τις κλασικές συνταγές, να τις εξελίξεις με ένα επιπλέον υλικό ή έναν εναλλακτικό τρόπο παρασκευής, ώστε να προσφέρεις στους καλεσμένους το κάτι διαφορετικό, το οποίο θα εκπλήξει ευχάριστα τους ουρανίσκους τους. Μην διστάσεις, λοιπόν, να γίνεις λίγο πιο τολμηρή, ειδικότερα στις συνταγές που περιλαμβάνουν τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, καθώς πρόκειται για ένα vegan, gluten free συστατικό, εμπνευσμένο από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού, ένα συστατικό που διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και «δένει» μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων υλικών που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου.

ad2.jpg

#2 Επίλεξε μόνο τις καλύτερες πρώτες ύλες για τις συνταγές σου

Ο χρόνος μέχρι το γιορτινό τραπέζι μετράει αντίστροφα. Παρόλα αυτά, μπορείς να ξεκλέψεις λίγες ώρες για να κάνεις μία έρευνα αγοράς η οποία θα σου αποκαλύψει ποιες είναι οι καλύτερες πρώτες ύλες για τα πιάτα σου. Σίγουρα υπάρχουν κάποια καταστήματα, κρεοπωλεία ή μανάβικα, τα οποία εμπιστεύεσαι, ωστόσο, μία βόλτα σε μεγάλες αγορές όπως η Βαρβάκειος, θα σου δώσει τη δυνατότητα να συγκρίνεις τιμές και ποιότητες προϊόντων. Επιπλέον, καλό είναι να προτιμήσεις λίγο πιο φυσικά προϊόντα, δηλαδή όσα δεν περιλαμβάνουν συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης ή τεχνητές χρωστικές, καθώς είναι μία σημαντική λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στην ποιότητα του μενού που θα δημιουργήσεις.

ad3.jpg

#3 Μην εστιάζεις στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα των γευμάτων σου

Αρκετές οικοδέσποινες ετοιμάζουν πολλά και διαφορετικά πιάτα για το εορταστικό δείπνο, παραβλέποντας πως η ποιότητα των πιάτων είναι αυτή που προσφέρει μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στους καλεσμένους. Συνεπώς, μην κάνεις έναν «μαραθώνιο» με τον χρόνο για να ετοιμάσεις όσα περισσότερα πιάτα μπορείς. Αντιθέτως, αφιέρωσε τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτεις, ώστε να εξελίξεις τις γνώριμες, παραδοσιακές γεύσεις που θα συμπεριλάβεις στο γιορτινό τραπέζι. Κι όμως, λίγα και καλά πιάτα, εμπλουτισμένα με τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό για Βοδινό ή τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, δύο προσθήκες εμπνευσμένες από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού, είναι αυτές που συνθέτουν ένα απολαυστικό και άκρως γευστικό χριστουγεννιάτικο γεύμα.

ad4.jpg

#4 Δημιούργησε ένα «πλούσιο» μενού που απευθύνεται σε όλους τους καλεσμένους

Πριν αρχίσεις να διαμορφώνεις το μενού του γιορτινού δείπνου, πρέπει να λάβεις υπόψη σου τις διατροφικές συνήθειες των καλεσμένων. Διότι σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας χορτοφάγος στη λίστα, είναι απαραίτητο να ετοιμάσεις κάποια plant based πιάτα για εκείνον. Ωστόσο, αν δεν είσαι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τη χορτοφαγική κουζίνα, να ξέρεις πως επιλέγοντας για τις συνταγές σου τον Knorr «Σπιτικό» Βιολογικό Ζωμό Λαχανικών θα έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή. Διότι και ο συγκεκριμένος ζωμός είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού, προσφέροντας σε κάθε φαγητό μία μοναδική «πινελιά» γευστικής μαγείας, η οποία αναδεικνύει τα πιάτα που περιλαμβάνουν όσπρια και λαχανικά, όπως οι πατάτες φούρνου που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

ad5.jpg

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Ξεκίνα σήμερα τις προετοιμασίες για το γιορτινό δείπνο, εξοπλίζοντας την κουζίνα σου με τους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς, οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού και αποτελούν αρμονικούς συνδυασμούς προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, που έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί σε μία μικρή συσκευασία. Ειλικρινά, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να εμπλουτίσεις με τη μαγεία της γεύσης το φετινό εορταστικό μενού.

Τους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς θα τους βρεις στα ψυγεία των supermarket.

#KnorrGreece