Ψητό στήθος κοτόπουλου με την πινελιά της Sarah Jessica Parker

Ψητό στήθος κοτόπουλου με την πινελιά της Sarah Jessica Parker

Ψητό στήθος κοτόπουλου με την πινελιά της Sarah Jessica Parker.

Η Sarah Jessica Parker μπορεί να ήταν κάποτε το It Girl ως «Carrie Bradshaw» στο Sex and the City, τώρα όμως είναι μια ώριμη γυναίκα που εκτός από μεγάλη καριέρα έχει σύζυγο και 2 παιδιά. Άρα ένα σπιτικό γεύμα από τα χεράκια της χρειάζεται μια στο τόσο. Η παρακάτω συνταγή είναι μία από τις πιο αγαπημένες της SJP, και μπορείτε να τη δοκιμάσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου(χωρίς κόκκαλα, με τη πέτσα)
1 μικρό λάχανο
½ κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4 μικρά καρότα (ή 10 baby carrots)
8 μεγάλα μανιτάρια
4 φύλλα φασκόμηλου
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλάτι
½ κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
8 γλυκοπατάτες
4 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Πείτε στον κρεοπώλη σας να αφαιρέσει τα κόκκαλα από τα στήθη αλλά να αφήσει τη πέτσα. Σηκώστε τη πέτσα απαλά και τοποθετήστε ανάμεσα σε αυτή και το κρέας από 1 φύλλο φασκόμηλου, λίγο δενδρολίβανο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη (αν το αφήσετε όλο το βράδυ, ακόμα καλύτερα).
2.Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C.
3.Κόψτε το λάχανο στη μέση, κατά μήκος, και βάλτε το στη κατσαρόλα. Καλύψτε το με τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τα μισά μανιτάρια και καρότα. Τέλος, προσθέστε τα στήθη του κοτόπουλου στη κορυφή, με τη πλευρά της πέτσας προς τα πάνω. Ρίξτε τα υπόλοιπα λαχανικά περιφερειακά, ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να ψηθεί για 25 λεπτά, χωρίς το καπάκι.
4.Ενώ το κοτόπουλο ψήνετε, βράστε τις πατάτες ολόκληρες μέχρι να κόβονται με πιρούνι. Βάλτε τις σε ένα καυτό κατσαρολάκι με 2 κουταλιές βούτυρο. Ζεστάνετέ τις μέχρι να «τσιτσιρίσουν» ελαφρά και έπειτα λιώστε τις με τον πάτο μιας κούπας, ή με κάτι άλλο βαρύ. Ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
5.Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τις πατάτες στην άκρη και καλή σας όρεξη.