Η αγαπημένη καρυδόπιτα με bourbon του Justin Timberlake

Η αγαπημένη καρυδόπιτα με bourbon του Justin Timberlake

Η καταγωγή του διάσημου τραγουδιστή και, εσχάτως ηθοποιού, είναι από τον αμερικάνικο νότο, όπου η παράδοση και το οικογενειακό στοιχείο είναι τα δυο ισχυρότερα χαρακτηριστικά του. Έτσι, όταν ο Justin Timberlake άνοιξε μαζί με φίλους ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη με γεύσεις από την πατρίδα του, επέμενε να συμπεριληφθεί στο μενού η αγαπημένη του καρυδόπιτα με bourbon που έφτιαχνε η γιαγιά του, και την οποία φτιάχνει και ο ίδιος αρκετά συχνά (δεν σε χάλασε Jessica Biel). Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς Timberlake ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Υλικά
3/4κ. ζάχαρη

1/2κ. σιρόπι σφενδάμου
2 1/2κ.σ. ανάλατο αλάτι, κομμένο σε κυβάκια
1 1/2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 1/2κ.γ. bourbon

1/4κ.γ.αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φύλλο κατεψυγμένη ζύμη για πίτες

1κ. καρύδια
σαντιγί για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C.
2. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε τη ζάχαρη με το σιρόπι σφενδάμου σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βάλτε το στην άκρη.
3. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει ανακατεύοντάς το σιγά-σιγά με μια σπάτουλα για να μην φουσκώσει το μείγμα. Έπειτα, προσθέστε με απαλές κινήσεις την βανίλια, το bourbon και το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
4. Ανακατέψτε τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ. Σιγά-σιγά προσθέστε το μείγμα της ζάχαρης και ανακατέψτε καλά μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
5. Αλείψτε τέσσερις μικρές φόρμες για τάρτες με βούτυρο. Ξεδιπλώστε τη ζύμη και κόψτε την σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Απλώστε από ένα κομμάτι σε κάθε φόρμα και διπλώστε όση ζύμη περισσεύει με τα δάχτυλα. Βάλτε όλες τις φόρμες πάνω σε ένα ταψάκι.
6. Μοιράστε τα καρύδια σε ίσες ποσότητες στις φόρμες και γεμίστε τις με το μείγμα.
7. Ψήστε τις καρυδόπιτες για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να «δέσουν». Αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς και βγάλτε τις από τις φόρμες. Σερβίρετε, προαιρετικά με φρέσκια σαντιγί.