Για τέλεια ζυμαρικά!
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Τα ζυμαρικά σας βγαίνουν άνοστα και η σάλτσα δεν κολλάει πάνω τους; Τρία μυστικά για να γίνουν οι μακαρονάδες σας υπέροχες :
1. Ρίξτε αρκετό αλάτι στο νερο που βράζετε τα ζυμαρικά. Όσον αφορά το νερό, 3 λίτρα περίπου ανά μισό κιλό ζυμαρικά αρκεί
2. ΜΗΝ ξεπλύνετε τα ζυμαρικά όταν τα σουρώσετε. Φεύγει το άμυλο και η σάλτσα δεν κολλάει πάνω στο μακαρόνι
3. Οι μάγειρες στη Β. Ιταλία προτιμούν να μεταφέρουν σε ένα (κατά προτίμηση ζεστό) μεγάλο μπωλ τα ζυμαρικά, και εκεί, προσθέτοντας τη σάλτσα, να ανακατεύουν καλά.
Έτσι η σάλτσα πάει παντού, και ευκολότερα, καθώς δύσκολα τα τηγάνια χωράνε μεγάλες ποσότητες ζυμαρικών.
Bloggers
01
10