Πώς θα καταφέρω να μην μου κολλάει το ψάρι στο γκριλ;

Πώς θα καταφέρω να μην μου κολλάει το ψάρι στο γκριλ;

Τα ψητά ψάρια είναι μία από τις λύσεις για πεντανόστιμα και υγιεινά γεύματα, ειδικά το καλοκαίρι. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που το λαχταριστό, φρέσκο ψαράκι που ψήνουμε με ανυπομονησία, κολλάει στο γκριλ και γίνεται 245 κομμάτια μέχρι να το βγάλουμε και να το σερβίρουμε. Για αυτό και οι σεφ έχουν κάποια tips να μας προτείνουν για το τέλειο ψητό ψάρι:
Για αρχή, μην επιλέξετε ψάρια που είναι λεπτά και εύθραυστα, όπως ο μπακαλιάρος, οι κιχλίδες ή ο πλευρονήκτης, αλλά πιο συμπαγή και σφιχτά, όπως ο σολομός, ο τόνος ή ο ξιφίας. Στεγνώστε τα καλά με μια χαρτοπετσέτα πριν τα ψήσετε.
Για να προετοιμάσετε το γκριλ, βάλτε τη γκριλιέρα στο φούρνο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ώστε να καούν όσα υπολείμματα έχουν μείνει από προηγούμενα ψησίματα και έπειτα σκουπίστε την καλά με μια βούρτσα. Αλείψτε την με λάδι, χωρίς να πέσει λάδι στο φούρνο, και έπειτα βάλτε πάνω το ψάρι. Προσοχή όμως, μην χρησιμοποιήσετε δαγκάνα για να το τοποθετήσετε στο γκριλ, αλλά σπάτουλα, καθώς έτσι θα μειώσετε τις πιθανότητες να σας διαλυθεί. Αφήστε τα φιλέτα να ψηθούν για μερικά λεπτά και όταν έρθει η ώρα να τα γυρίσετε, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.