Ο σωστός τρόπος για να καθαρίστε φρέσκες γαρίδες

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίστε φρέσκες γαρίδες

Τα κατεψυγμένα φαγητά είναι πάντα μια καλή και κυρίως εύκολη και γρήγορη λύση, καλώς ή κακώς όμως, όσο νόστιμα και να είναι, τίποτα δεν συγκρίνετε με το φρέσκο. Και αυτό ισχύει φυσικά και για τις γαρίδες. Τώρα το καλοκαιράκι λοιπόν που η γαρίδα είναι βασικό υλικό για πολλά λαχταριστά πιάτα, καλό είναι να ξέρετε πώς να την καθαρίσετε σωστά και να φτιάξετε ένα ολόφρεσκο, σπιτικό, θαλασσινό φαγητό:

  1. Στρίψτε και τραβήξτε το κεφάλι της γαρίδας για να αποκολληθεί από το σώμα και έπειτα ξεφλουδίστε την, αφήνοντας την ουρά άθικτη για ωραία παρουσίαση.
  2. Χρησιμοποιήστε τα ακροδάχτυλά σας ή ένα τσιμπιδάκι για να τραβήξετε την φλέβα που θα δείτε στο σημείο που κόπηκε το κεφάλι.
  3. Τραβήξτε προσεκτικά τη φλέβα μέχρι να βγει ολόκληρη. Aν δυσκολεύεστε, μπορείτε να κόψετε την γαρίδα κατά μήκος της ράχης με ένα λεπτό μαχαίρι και να βγάλετε από εκεί τη φλέβα. Οι γαρίδες σας είναι έτοιμες για μαγείρεμα.