«Μαύρισαν» οι μπανάνες σου; Aντί να τις πετάξεις, φτιάξε αυτή την υπέροχη συνταγή!

Νάνσυ Μητσοστέργιου
«Μαύρισαν» οι μπανάνες σου; Aντί να τις πετάξεις, φτιάξε αυτή την υπέροχη συνταγή!

Πόσες φορές δεν έχεις πάει σούπερ μάρκετ και αγόρασες φρούτα αρκετά που δεν πρόλαβες να φας και τελικά χάλασαν με αποτέλεσμα να αναγκαστείς να τα πετάξεις; Αυτό πολλές φορές συμβαίνει με τις μπανάνες, τις οποίες υπάρχουν φορές που τις παίρνεις λίγο πιο ώριμες απ' όσο πρέπει και κάπως έτσι καταλήγουν στα σκουπίδια.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου συμβεί αυτό μην τις πετάξεις, γιατί μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο banana bread (κάτι σαν κέικ μπανάνας) που έχεις φάει ποτέ.

Να τι θα χρειαστείς:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γ αλάτι
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
3 ώριμες μπανάνες λιωμένες με ένα πιρούνι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή φιστίκια
μισό φλιτζάνι τριμμένη ξηρή άγλυκη καρύδα
8 κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 300 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια ανακάτεψε όλα τα ξηρά υλικά μαζί με μια μαρίζ σε μπολιέρα ή ρίξε τα στο μπλέντερ.

Λιώσε το βούτυρο και ρίξε μέσα σε αυτό τα αυγά και τις μπανάνες. Μόλις το ανακατέψεις καλά ρίξε το μείγμα στο μπολ με τα ξηρά υλικά και ανακάτεψε τα τόσο, όσο να αναμειχθούν καλά. Μην αγχωθείς αν υπάρξουν κομμάτια και ρίξε πολύ αργά την βανίλια, τα καρύδια και την καρύδα.

Μόλις τελειώσεις με το ανακάτεμα ρίξε το μείγμα στη φόρμα σου και βάλε το να ψηθεί για 45-60'. Με μια οδοντογλυφίδα μπορείς να τσεκάρεις κάθε τόσο αν έχει ψηθεί. Μόλις η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, μπορείς να το βγάλεις από τον φούρνο. Λόγω όμως του γεγονότος πως έχει μπανάνες θα έχει λίγη υγρασία. Άφησε το να κρυώσει και απόλαυσε το!