Mac and cheese αλλά light: Η υγιεινή συνταγή με μακαρόνια τυρένια και λίγες θερμίδες

Κολασμένη αλλά light συνταγή με μακαρόνια

Υπέροχη συνταγή για μακαρόνια με τυρί ή mac and cheese όπως θα το ακούσεις να λέγεται. 

6 μερίδες, προετοιμασία 55 λεπτά

Υλικά

2 κούπες γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες τυρί τσένταρ με λίγα λιπαρά
1 κούπα τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών
½ κουταλιά αλάτι
½ κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γραμμάρια σπανάκι κομμένο
220 γραμμάρια μακαρόνι κοφρό
¼ της κούπας φρυγανιά τριμμένη ολικής άλεσης ή πίτουρο σιταριού ή παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Χρησιμοποίησε ένα πυρίμαχο ταψί με περίμετρο 20 εκατοστών.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις ¼ της κούπας γάλα και το αλεύρι μέχρι να δέσουν. Σε μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνεις το υπόλοιπο γάλα και προσθέτεις το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις το τσένταρ μέχρι να λιώσει και έπειτα προσθέτεις το κότατζ, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεματίζεις το σπανάκι, το περνάς σε κρύο νερό και αφαιρείς την υγρασία.
Βράζεις τα μακαρόνια για 4-5 λεπτά και μην ανησυχείς, θα βράσουν και μέσα στο φούρνο.

Προσθέτεις τα μακαρόνια στο μείγμα τυριού και τοποθετείς το μισό μείγμα στο ταψί. Προσθέτεις μια στρώση σπανάκι κι έπειτα τα υπόλοιπα μακαρόνια. Πασπαλίζεις με τη βρόμη.

Ψήνεις για 35-40 λεπτά.
Μπορείς να αντικαταστήσεις το σπανάκι με μείγμα ψημένης πιπεριάς.

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε την πιο εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα σε ούτε 8 λεπτά

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ