Τηλεργασία και διατροφή: Τρεις απολαυστικές συνταγές που θα σε κρατήσουν χορτάτη

Τηλεργασία και διατροφή: Τρεις απολαυστικές συνταγές που θα σε κρατήσουν χορτάτη

Μαγειρεύουμε μαζί!

Μπορεί μέχρι πρόσφατα η ιδέα του teleworking να ήταν για πολλές από εμάς ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά όσο και αν δυσκολευτήκαμε στην αρχή, τελικά βρήκαμε τον τρόπο να κάνουμε πιο διασκεδαστική την εργασία από το σπίτι. Διαμορφώσαμε το σαλόνι ώστε να μας βοηθάει να εργαζόμαστε πιο άνετα, φορέσαμε ακουστικά, κατεβάσαμε όλα τα απαραίτητα apps για να είμαστε διαρκώς σε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα, και κάθε πρωί δίνουμε διαδικτυακό ραντεβού, για να φέρουμε εις πέρας τα deadlines που εκκρεμούν.

Τι κι αν μας χωρίζουν μερικά χιλιόμετρα; Το team spirit μεταξύ μας παραμένει αναλλοίωτο, καλημεριζόμαστε όπως θα κάναμε αν ήμασταν στο γραφείο, ενώ οι ατάκες και τα αστεία gif στο ομαδικό chat, διαδέχονται συνεχώς το ένα το άλλο. Μέσα σε αυτά βέβαια, περιλαμβάνονται και οι φωτογραφίες από το «σπιτικό» lunch box που έχει η κάθε μία στο γραφείο της και με αυτό δίνει μία διαφορετική γεύση στο 8ωρο!

Σε περίπτωση, λοιπόν, που εργάζεσαι και εσύ από το σπίτι το τελευταίο διάστημα και θες να κάνεις λίγο πιο απολαυστική την πρωτόγνωρη εμπειρία του teleworking, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τις τρεις πιο χορταστικές και αγαπημένες συνταγές από τη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου, έπειτα από ομαδική ψηφοφορία που πραγματοποιήσαμε... συναδελφικά στο group chat!

Εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι

Ο χρόνος που χρειάζεσαι για να προετοιμάσεις τη συγκεκριμένη τυρόπιτα είναι μόλις δέκα λεπτά και το αποτέλεσμα να είσαι σίγουρη πως θα σε εκπλήξει ευχάριστα! Πρόκειται για μία πιο σύγχρονη εκδοχή της αγαπημένης μας τυρόπιτας, την οποία μπορούμε να απολαύσουμε μαζί με τον πρωινό μας καφέ ή το βραδινό μας γεύμα. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κ.γ. baking powder
200 ml ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι
400 ml νερό
250 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
σουσάμι
αλάτι, πιπέρι

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό, το μισό νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο νερό, μέχρι ο χυλός μας να γίνει παχύρρευστος. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Περνάμε την εσωτερική επιφάνεια ενός πυρίμαχου σκεύους με λάδι και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, έτσι ώστε να καλύπτει το ταψί. Λαδώνουμε το πάνω μέρος της τυρόπιτας και γαρνίρουμε με μπόλικο σουσάμι.

Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και στην επιλογή «αντιστάσεις». Μία ώρα μετά, μπορούμε να την ξεφουρνίσουμε και να περιμένουμε λίγα ακόμη λεπτά για να κρυώσει, μέχρι να την απολαύσουμε!

TIROPITA SUNTAGI

Τραγανές μπάρες ολικής με αποξηραμένα δαμάσκηνα

Παρότι μόνο μία από τις συναδέλφους έχει τολμήσει να φτιάξει μπάρες ολικής σπίτι της, όλες ξέρουμε από πρώτο «χέρι» πόσο γευστικές είναι! Συνήθως προετοιμάζει μία αρκετά γενναία ποσότητα, οπότε καταλήγει το επόμενο πρωί να τις μοιράζεται μαζί με εμάς στο γραφείο. Συγκεντρώνοντας τα παρακάτω υλικά στην κουζίνα σου, μπορείς να τις δοκιμάσεις και εσύ!

160 γρ. αλεύρι ολικής Μύλοι Αγίου Γεωργίου

220 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
180 ml νερό
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
70 γρ. ζάχαρη καστανή
120 ml ελαιόλαδο
65 γρ. βρώμη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι

Ξεκινάμε βάζοντας τα δαμάσκηνα, το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού σε μία μικρή κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 με 10 λεπτά. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά και το μείγμα πήξει, το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι ολικής, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας σε ψιχουλιαστή ζύμη.

Το μισό από το μείγμα που έχουμε δημιουργήσει, το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε την επιφάνεια ενός ταψιού, την οποία έχουμε ντύσει πρώτα με λαδόκολλα. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα δαμάσκηνα και τοποθετούμε μία δεύτερη και τελευταία στρώση, με το υπόλοιπο μείγμα που έχει μείνει.

Ψήνουμε τις μπάρες μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC για 30 λεπτά. Μόλις παρατηρήσουμε ότι οι άκρες έχουν αρχίσει να χρυσίζουν, μπορούμε να βγάλουμε το ταψί. Περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει και να «σφίξει» η κρούστα και έπειτα, την κόβουμε σε μπάρες.

MPARES DIMITRIAKWN SUNTAGI

Πεντανόστιμα μηλοπιτάκια με κανέλα

Τις περιόδους που τα deadlines στο γραφείο είναι περισσότερα από τον χρόνο που διαθέτουμε, όλο και κάποια από τις συναδέλφους θα κάνει την κίνηση να φέρει κάποιο σπιτικό σνακ για τις υπόλοιπες. Ακριβώς για αυτό, τα σπιτικά μηλοπιτάκια με κανέλα είναι ένα ωφέλιμο και πεντανόστιμο σνακ, το οποίο μπορεί να γλυκάνει ακόμη και την πιο κουραστική teleworking Δευτέρα! Για να τα πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

250 γρ. αλεύρι ζην Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 αυγό
2 κ.σ. νερό
125 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια
1 λεμόνι ξύσμα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 λεμόνι χυμό
1 ξύλο κανέλας

Βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα τρίβουμε καλά με το χέρι μας, μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ένα μαλακό ζυμάρι και το πλάθουμε έως ότου να μην κολλάει στα χέρια μας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση, κόβοντας τα μήλα και βάζοντας σε ένα τηγάνι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν λιώσουν καλά, προσθέτουμε τα κομμάτια των μήλων, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το περιεχόμενο να σιγοβράσει, μέχρι να λιώσουν εντελώς και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Μόλις το μείγμα μας αρχίσει να «δένει», αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και το βάζουμε στην άκρη.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε τόσο, ώστε να έχει πάχος 2mm. Έπειτα, την χωρίζουμε σε κύκλους με 10 cm διάμετρο και βάζουμε στο κέντρο του κάθε κύκλου, ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση με τα δαμάσκηνα. Για να κλείσουμε το πιτάκι, του δίνουμε σχήμα «μισοφέγγαρο» και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Όταν γεμίσει το ταψί μας, ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στους 180°C. Μόλις περάσουν 15 λεπτά, μπορούμε να τα βγάλουμε από το φούρνο και να τα γαρνίρουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη!

MILOPITAKIA SUNTAGI

Τέλος, μην ξεχνάς πως μπορείς και εσύ να προσθέσεις στις συνταγές υλικά που αγαπάς! Σκοπό έχουν να σε παρακινήσουν να πειραματιστείς λίγο περισσότερο με τα υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου! Σε κάθε περίπτωση, αν θες να πάρεις ακόμη περισσότερες ιδέες, μπες στη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου.

#myloiagiougeorgiou, #alevri, #recipes, #instafood, #baking