Γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει αλεύρι στο ντουλάπι μας;

Γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει αλεύρι στο ντουλάπι μας;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλάβαινα πολλά από όσα έλεγε, όμως θυμάμαι ξεκάθαρα κάθε φορά που έβγαζε το ταψί από τον φούρνο να λέει: «Όταν μεγαλώσεις θα έχεις πάντα στο ντουλάπι σου ένα βάζο αλεύρι».

Τις πιο πολύτιμες συμβουλές που έχω διδαχθεί μέχρι τώρα, τις έχω πάρει σίγουρα από τη γιαγιά μου. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην ηλικία ή τον τρόπο ζωής που έχει ακολουθήσει, αλλά είναι εκείνη που πάντα θα σκαρφιστεί την καλύτερη λύση για κάθε πρόβλημα. Είτε πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις, επαγγελματικές δυσκολίες, DIY τρόπους να καθαρίζεις αποτελεσματικά το σπίτι και homemade συνταγές που κάνουν την κουζίνα να μυρίζει... αγάπη, εκείνη γνωρίζει όλα τα μυστικά για να κάνει πανεύκολη ακόμη και την πιο περίπλοκη διαδικασία.

Το «μυστικό» της επιτυχίας

Ειδικά όσον αφορά στην κουζίνα, ο λόγος της ήταν πάντα «συμβόλαιο» επιτυχίας. Όταν ήμουν μικρή, την παρακολουθούσα να ζυμώνει υπομονετικά τη ζύμη με το αλεύρι, ενώ ταυτόχρονα μου εξηγούσε τη διαδικασία για την πίτα, το γλυκό, το ψωμί που είχε στα σκαριά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλάβαινα πολλά από όσα έλεγε, όμως θυμάμαι ξεκάθαρα κάθε φορά που έβγαζε το ταψί από τον φούρνο να λέει: «Όταν μεγαλώσεις θα έχεις πάντα στο ντουλάπι σου ένα βάζο αλεύρι».

Μία συσκευασία για κάθε περίσταση

Πράγματι, από φοιτήτρια ακόμη, φρόντιζα να υπάρχει πάντα μία συσκευασία αλεύρι στο σπίτι, αφού ήξερα πως αυτό είναι το σπιτικό συστατικό που μπορεί να «ξεκλειδώσει» πολλά και διαφορετικά γευστικά μονοπάτια! Για να καταλάβεις τι εννοώ, αρκεί να περιηγηθείς στη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου και να ανακαλύψεις γλυκά και αλμυρά πιάτα για κάθε γούστο και περίσταση, τα οποία έχουν ως βασικό τους συστατικό το αλεύρι. Σπιτικό ψωμί του τοστ, παραδοσιακές μαμαδίστηκες πίτες, μπισκότα, απίθανα κέικ και τάρτες, είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές homemade ιδέες που μπορείς να... ξετρυπώσεις και να τολμήσεις στην κουζίνα σου.

111

Για έμπειρες και αρχάριες... σεφ

Δεν έχει καμία σημασία εάν έχεις κάνει διατριβή στη γαστρονομία ή τώρα πραγματοποιείς τις πρώτες σου δειλές απόπειρες στην κουζίνα, το αλεύρι είναι ένα υλικό που μπορεί να εμπνεύσει τους πάντες, αφού συμπεριλαμβάνεται σε εύκολες, γρήγορες αλλά και πιο απαιτητικές συνταγές. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μαγειρικά skills σου, υπάρχει μία πιο... ψαγμένη συνταγή για ζουμερό κέικ με φράουλες και αμύγδαλα, που μπορείς να πραγματοποιήσεις, παρακολουθώντας το σύντομο βίντεο που ακολουθεί.



Last but not least

Αν τα παραπάνω επιχειρήματα δεν είναι αρκετά για να ακολουθήσεις τη συμβουλή της γιαγιάς μου, μην ξεχνάς πως το αλεύρι εκτός από ένας δημιουργικός «σύμμαχος» στην κουζίνα, είναι -μαζί με το ελαιόλαδο- ένας από τους πυλώνες της μεσογειακής διατροφής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που θεωρείται μία από τις πρωταρχικές τροφές, αφού η ιστορία του χρονολογείται πριν από χιλιάδες χρόνια και διαρκεί σχεδόν όσο και η ανθρωπότητα! Το μόνο που χρειάζεται για να το εντάξεις στις διατροφικές σου συνήθειες, είναι να βρεις τους τρόπους για να το απολαμβάνεις περισσότερο στα γεύματά σου. Πραγματοποιώντας έστω μία σπιτική συνταγή από τη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου κάθε εβδομάδα, να είσαι σίγουρη πως γρήγορα θα έρθει στη επιφάνεια η ευρηματική μαγείρισσα που «κρύβεις» μέσα σου και η διατροφή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο!


#myloiagiougeorgiou, #alevri, #recipes, #instafood, #baking