Πώς το ζύμωμα με βοηθά να δίνω μια feel good διάσταση στις ημέρες στο σπίτι

Πώς το ζύμωμα με βοηθά να δίνω μια feel good διάσταση στις ημέρες στο σπίτι

Μαγειρεύουμε μαζί!

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η περίοδος #ΜένουμεΣπίτι, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως επιτέλους θα είχα όλο τον χρόνο στη διάθεσή μου, να απολαύσω όλα αυτά που δεν θα προλάβαινα υπό άλλες συνθήκες. Ξεκίνησα κάνοντας μία καλή διαλογή στην ντουλάπα, σβήνοντας μερικές ταινίες από την ατελείωτη «watchlist» μου και συνέχισα, φτιάχνοντας κολάζ, παρακολουθώντας tutorial κεραμικής, δοκιμάζοντας DIY μάσκες από φυσικά υλικά στο μπάνιο μου. Παρότι η καθημερινότητα μου έγινε αμέσως πολύ πιο δημιουργική και είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα, η διατροφή μου συνέχισε να περιορίζεται αποκλειστικά στις ελάχιστες πρόχειρες συνταγές που γνώριζα.

Η αλήθεια είναι πως με τους απαιτητικούς ρυθμούς του γραφείου, δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία, να έρθω σε στενή επαφή με την κουζίνα. Ώστοσο, έπειτα από μια εβδομάδα teleworking και πολλά… μακαρόνια, έκανα την κίνηση να παραγγείλω online, για να το ξανασκεφτώ και να το αναιρέσω την ίδια στιγμή. Αφού τα ντουλάπια της κουζίνας είναι γεμάτα, γιατί να μην πειραματιστώ λίγο με τα υλικά που έχω; Το αμέσως επόμενο βήμα, ήταν να πάω στην κουζίνα, να ανοίξω το ντουλάπι και να δω το βαζάκι της ζάχαρης δίπλα από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Την ίδια στιγμή, ήξερα ποια ήταν τα keywords που έπρεπε να αναζητήσω στο Google για να ξεκινήσει αυτή η homemade «ιστορία»!

Σπιτικές ιστορίες με τα πιο αγνά υλικά

Ανάμεσα στα αμέτρτητα αποτελέσματα που μου έβγαλε η μηχανή αναζήτησης, ήταν και η συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με πραλίνα. Ομολογώ πως δεν περίμενα ότι η διαδικασία, αν και γρήγορη, θα ήταν τόσο διασκεδαστική! Μπορεί ο πάγκος της κουζίνας να ήταν επί 20 λεπτά ένα... χιονισμένο τοπίο από τη ζάχαρη και το αλεύρι, όμως το αποτέλεσμα άξιζε και με το παραπάνω. Αν θέλεις να διευρύνεις και εσύ, λοιπόν, τις μαγειρικές σου ικανότητες ή απλά, να συνοδεύεις τον καφέ σου κάθε πρωί με ένα γλύκισμα, μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου και να αντλήσεις έμπνευση για «σπιτικούς» πειραματισμούς με το πιο αγνό και παραδοσιακό υλικό, δηλαδή το αλεύρι!

9999
6666

Η πιο απολαυστική «ιεροτελεστεία»

Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο μεράκι και χρόνο αφιερώνουμε για την προετοιμασία των γευμάτων μας, τόσο πιο απολαυστικό θα είναι και το αποτέλεσμα! Δεν χρειάζεται να είμαστε διακεκριμένοι σεφ για να πειραματιστούμε με πιο ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις, αρκεί να ανακαλύψουμε τις σπιτικές συνταγές στη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου, που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο τη μαγειρική!

#myloiagiougeorgiou #alevri #recipes #instafood #baking

Ειλικρινά, δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά της μαμάς μου, όταν μοιράστηκα μαζί της στο τηλέφωνο το κατόρθωμά μου. Μου έδωσε μάλιστα και μερικές πολύτιμες συμβουλές για τις επόμενες γαστρονομικές μου... αποστολές, τις οποίες έσπευσα να ακολουθήσω! Συνδυάζοντας τα tip της μαμάς με τις εύκολες και πρωτότυπες συνταγές που «ξετρύπωνα» στο alevri.com, το ζύμωμα έγινε μέσα σε λίγες μόλις μέρες μία απολαυστική «ιεροτελεστεία». Κάθε πρωί έβαζα δυνατά την αγαπημένη μου playlist και αφιέρωνα τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά στην κουζίνα, «παίζοντας» με τα υλικά και προετοιμάζοντας ένα «πλούσιο» και gourmet μεσημεριανό ή κάποιο γλυκό.

Πώς η μαγειρική βελτιώνει την καθημερινότητα;

Όπως ήταν επόμενο, αποκτώντας μία πιο homemade και «πολύχρωμη» διατροφή, βελτιώθηκε άμεσα και η ποιότητα ζωής μου. Ακόμη και η καθιερωμένη βόλτα στο σούπερ μάρκετ, γινόταν πλέον με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αφού προετοίμαζα από πριν τη λίστα με τα υλικά που χρειάζομαι, αποφεύγοντας τις άσκοπες σπατάλες, ενώ φρόντιζα οι τροφές που βάζω στο καλάθι, να καλύπτουν τις καθημερινές θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού μου. Ωστόσο, το κίνητρο για να συνεχίσω τη γευστική εξερεύνηση δεν ήταν μόνο τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία και την ευεξία μου, αλλά το γεγονός πως κατάλαβα πως η μαγειρική μπορεί να γίνει ένας δημιουργικός και... νόστιμος τρόπος να εκφραστείς, ακόμη και να αποφορτιστείς από την ένταση της καθημερινότητας. Ο χρόνος που αφιερώνω για να βρω τη συνταγή που θέλω και να την προετοιμάσω, οι λαχταριστές μυρωδιές που αναδύονται από τον φούρνο, η επαφή με διαφορετικά υλικά, η ευρεία γκάμα επιλογών που μπορώ να «ξεκλειδώσω» με ένα μόνο υλικό όπως το αλεύρι, είναι οι μικρές προκλήσεις που αναβαθμίζουν όλο και περισσότερο τα πιάτα μου.