Homemade Stories: Ποια διαχρονική αξία υπάρχει στο ντουλάπι σου;

Homemade Stories: Ποια διαχρονική αξία υπάρχει στο ντουλάπι σου;

Μαγειρεύουμε μαζί!

Όσο οι οδηγίες μας θέλουν να «Μένουμε σπίτι» για τη δική μας ασφάλεια και των γύρω μας, έχουμε τον ελεύθερο χρόνο να αφοσιωθούμε περισσότερο σε ενδιαφέροντα και δραστηριότητες που απολαμβάνουμε. Κάποιες από εμάς εξελίσσουν τις ικανότητές τους στην κηπουρική, άλλες δεν χορταίνουν ταινίες και βιβλία, εγώ πάλι ως αμετανόητη foodie, ανυπομονώ να πειραματιστώ με συνταγές που βλέπω κάθε μέρα στα SoMe και μου τρέχουν τα... σάλια!

Με άλλα λόγια, από τις πρώτες ημέρες που «Μένουμε σπίτι», προέκυψε αυθόρμητα μία νέα διατροφική και πιο «σπιτική» τάση, η οποία μας παροτρύνει να γνωριστούμε καλύτερα με τα υλικά που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια μας! Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, ποιο είναι το καταλληλότερο συστατικό για να ξεκινήσεις, αρκεί να γνωρίζεις πως το αλεύρι είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής και διαχρονική πηγή έμπνευσης!

Κανένας περιορισμός στην απόλαυση

Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν μας ενθουσιάζουν τα δυσεύρετα και gourmet υλικά, το αλεύρι είναι εκείνο που μας «ανοίγει» τα περισσότερα γευστικά μονοπάτια. Παρατηρώντας συνταγές που επέλεξαν να μοιραστούν οι διαδικτυακοί μου φίλοι στο feed τους στα Social Media, διαπίστωσα πως ενώ είχαν φτιάξει διαφορετικά πιάτα, pancakes, μαμαδίστικες πίτες, και τάρτες, το αλεύρι ήταν το συστατικό που «κρυβόταν» πίσω από όλα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που σε κάθε κουζίνα υπάρχει μία συσκευασία, αφού αρκούν μόλις λίγα γραμμάρια αλεύρι, για να «σμίξουν» κι άλλα υλικά μεταξύ τους, όπως είναι τα αυγά, το γάλα, η ζάχαρη και να προκύψουν αναπάντεχες γευστικές εκπλήξεις! Για να καταλάβεις τι εννοώ, μπορείς να ρίξεις και μία ματιά στη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου και να ανακαλύψεις τη συνταγή που θα σε παρασύρει στην πιο γευστική και homemade εμπειρία!

Αυτό που με έκανε να λατρέψω αμέσως το νέο αυτό food trend, δεν ήταν μόνο το ότι πυροδότησε τη δημιουργικότητά μου, αλλά το ότι με έφερε σε επαφή με νέους ανθρώπους! Ανεβάζοντας στον λογαριασμό μου τη φωτογραφία με τους πατατοκεφτέδες με γραβιέρα και όλα τα σχετικά hashtag, η οθόνη μου γέμισε καρδούλες και το inbox μηνύματα από φίλους που ήθελαν να μάθουν τη συνταγή. Έκτοτε, ανταλλάσσουμε καθημερινά συμβουλές και tips, post με τα γαστρονομικά... επιτεύγματα που μόλις βγήκαν από τον φούρνο, δίνοντας γευστικά κίνητρα ο ένας τον άλλο, να αξιοποιήσουμε ακόμη πιο δημιουργικά τον χρόνο που περνάμε στο σπίτι.






Διαμορφώνοντας νέες συνήθειες

Ωστόσο, αυτό που σίγουρα δεν περίμενα ότι θα προέκυπτε από αυτή τη «σπιτική» ιστορία, είναι πως θα γινόταν η αφορμή να παρακινηθούν ακόμα και οι λιγότερο έμπειροι chef. Η κολλητή μου για παράδειγμα, που μέχρι χθες δεν ήθελε ούτε να πλησιάζει τον φούρνο, μου είπε με καμάρι στο τηλέφωνο, πως έφτιαξε τηγανόψωμα με μυρωδικά, εμπνευσμένη από τη δική μου ανάρτηση. Ομολογώ ότι χάρηκα πολύ που οι πατατοκεφτέδες μου ήταν η αιτία να κάνει το γενναίο βήμα και να μπει επιτέλους στην κουζίνα, όμως αυτό που με χαροποίησε περισσότερο, ήταν πως τώρα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από πρώτο «χέρι», πόσο πιο ωφέλιμη και απολαυστική είναι μία «σπιτική» διατροφή.






Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως αν θες και εσύ να γράψεις το δική σου homemade story, το μόνο που έχει να κάνεις, είναι να επισκεφθείς τη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Εκεί θα βρεις αμέτρητες γλυκές και αλμυρές συνταγές πασπαλισμένες με αλεύρι και... αγάπη, που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο και τους ιντερνετικούς σου φίλους!


#myloiagiougeorgiou, #alevri, #recipes, #instafood, #baking