Αυτός είναι ο «σπιτικός» και εύχρηστος οδηγός για νέες γαστρονομικές εμπειρίες!

Αυτός είναι ο «σπιτικός» και εύχρηστος οδηγός για νέες γαστρονομικές εμπειρίες!

Mαγειρεύουμε μαζί!

Ας είμαστε ειλικρινής, αρκετές από εμάς ζοριζόμαστε κάπως με τη μαγειρική. Τι να κάνουμε; Δεν γεννηθήκαμε όλες για να λάβουμε αστέρια και σκούφους. Ακριβώς για αυτό υπάρχουν και τόσα πολλά βιβλία, εκπομπές, ιστοσελίδες μαγειρικής, για όλες εμάς που δεν ξέρουμε να ξεχωρίζουμε με μία ματιά την ποσότητα των υλικών και χρειαζόμαστε «φλιτζάνια» για μονάδες μετρήσεις, τα βήματα καταγεγραμμένα αναλυτικά και τους ακριβείς χρόνους ψησίματος.

Ωστόσο, ακόμη και όλα τα παραπάνω βοηθήματα, μπορούν να κάνουν ακόμη πιο πολύπλοκα τα πράγματα, αφού τα περισσότερα απευθύνονται σε... guru της κατσαρόλας, παραλείποντας σημαντικά βήματα που για αρκετούς είναι ευνόητα για κάποιους όχι, και χωρίς να διευκρινίζουν απόλυτα την ποσότητα των υλικών ανάλογα με τις μερίδες. Έτσι, για να γλιτώσω από αποτυχημένες απόπειρες μαγειρικής, τις περισσότερες φορές εμπιστεύομαι για τα γεύματα μου τη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου, τον πιο «σπιτικό» και εύχρηστο οδηγό για απρόβλεπτα γαστρονομικά «ταξίδια»!

Ένα συστατικό πολλά διαφορετικά πιάτα

Ακόμη και τις ημέρες που τα ντουλάπια της κουζίνας μου χρειάζονται άμεσα ανεφοδιασμό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχω έστω μία μικρή ποσότητα αλεύρι στο βάζο μου. Τις φορές, λοιπόν, που θέλω να αποφύγω την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, ξέρω πως όλο και κάποια εύκολη συνταγή θα ξετρυπώσω για να... μεγαλουργήσω, ακόμη και με το λίγο αλεύρι που διαθέτω. Κι όμως, θα μείνεις έκπληκτη πόσα γλυκά, αλμυρά και γρήγορα πιάτα μπορείς να ετοιμάσεις, έχοντας αυτό ως πρωταρχικό συστατικό. Μην ξεχνάς άλλωστε, πως το αλεύρι είναι ο «πρωταγωνιστής» σε πολλά από τα γεύματά μας, όπως το πρωινό ή το μεσημεριανό, ακόμη και πιο επίσημα, όπως το οικογενειακό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.

auvgo

Ένας οδηγός για πρωτάρες

Παρόλα αυτά, αν και εσύ δεν σκαμπάζεις πολλά από μαγειρική όπως εγώ, πριν προχωρήσεις στο οποιοδήποτε γαστρονομικό πείραμα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου, αφού είναι και η πιο κατατοπιστική από όλες. Όχι μόνο σου επισημαίνει τον βαθμό δυσκολίας και τον χρόνο προετοιμασίας για να ξέρεις τι σε περιμένει, αλλά σου επιτρέπει να υπολογίσεις τις μερίδες που θες να ετοιμάσεις και εξηγεί με απλά βήματα (και χωρίς «άλματα») τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, σε βοηθάει να αποφύγεις την άσκοπη κατανάλωση φαγητού, αλλά να έχεις και μία καλύτερη εικόνα στην ποσότητα των υλικών που χρειάζεσαι γενικά. Επιπλέον, ακριβώς επειδή όλες οι συνταγές βασίζονται στο αλεύρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις τη λαχταριστή ιδέα που θα σε δελεάσει να κάνεις την αρχή! Από όταν ανακάλυψα τη σελίδα, μπαίνω όλο και συχνότερα, ενώ η συνταγή που έχω ξεχωρίσει από τη μέχρι τώρα... διατριβή μου, είναι η σοκολατένια τάρτα με φράουλες, αφού αυτή ήταν που μου άνοιξε την όρεξη για ακόμη περισσότερους γλυκούς πειραματισμούς!

fraoules

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Επισκέψου σήμερα κιόλας τη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου και ανακάλυψε τον πιο πρακτικό «συνοδοιπόρο» για τις μελλοντικές μαγειρικές αποστολές σου! Τέλος, μην ξεχάσεις να μοιραστείς με τους φίλους σου στα SoMe το homemade αριστούργημα που δημιούργησες, χρησιμοποιώντας τα δημοφιλή hashtag που θα βρεις παρακάτω.

#homemadestories, #myloiagiougeorgiou, #alevri, #recipes, #instafood, #baking