Αυτήν την Κυριακή που #menoumeSpiti φτιάχνουμε δικά μας tacos. Δες τι υλικά χρειάζεσαι

Αυτήν την Κυριακή που #menoumeSpiti φτιάχνουμε δικά μας tacos. Δες τι υλικά χρειάζεσαι

Μάθε τη συνταγή για να φτιάχνεις τα δικά σου σπιτικά tacos.

Μπορεί ο καιρός σε μερικές περιοχές να μοιάζει καλοκαιρινός αλλά αυτό δεν είναι μία καλή ευκαιρία για να βγούμε έξω, αλλά για να απολαύσουμε το μπαλκόνι ή τον κήπο μας. Φτιάχνουμε tacos με τορτίγιες πολύ εύκολα και γρήγορα. Είναι μία συνταγή ακόμη και για τα βράδια του καλοκαιριού που θα έρχονται φίλοι στο σπίτι για μπύρες.

Συνταγή:
500γρ κιμάς κοτοπουλο
200γρ χυμός ντομάτας
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπερια ψιλοκομμένη
1/2 καρότο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κγ μπουκοβο
1/2 κγ καπνιστή πάπρικα
1/2 κρητικό ελαιόλαδο
Φρέσκο κόλιανδρο
1lime
Αλάτι & πιπέρι


https://www.instagram.com/p/B_aO0KoA5O1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι το σκόρδο μέχρι να διαφανίσουν. Προσθέτουμε τον κιμά , την πιπεριά & το καρότο και τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του κιμά. ΥΣβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοολ και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας. Τριβουμε καλά να παει σε ολο το μείγμα μας. Σειρά εχει η κόκκινη σάλτσα μας και το λάδι.Βάζουμε αλάτι- πιπέρι και σιγοβράζουμε για 35-40’. Στο τέλος προσθέτουμε το lime & τον κόλιανδρο.

Χρησιμοποίησα 4 πίτες τις οποίες εκοψα σε μικροτερο μέγεθος. Τις εβαλα ανάμεσα στην σχαρα της κουζίνας για 7-8’ μέχρι να πάρουν χρώμα. Γεμίζω με τον κιμά το κάθε tacos προσθέτω τυρί για να λιώσει και ξαναβάζω στον φούρνο.Ψιλοκόβω κόκκινο και κίτρινο ντοματίνι, κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Βγάζω απο τον φούρνο τα tacos μου προσθέτω τα λαχανικά και λίγο τυρί κρέμα για έξτρα γεύση!