Γαύρος σκορδάτος: Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τον απόλυτο καλοκαιρινό μεζέ

Γαύρος σκορδάτος: Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τον απόλυτο καλοκαιρινό μεζέ

Μυρίζει θάλασσα και παραλία.

Τι και αν έχουμε ήδη 21 Αυγούστου και το καλοκαίρι –τυπικά- φτάνει στο τέλος του; Ακόμη μπορούμε να κάνουμε τα μπάνια μας και να απολαύσουμε ένα ουζάκι κοντά στη θάλασσα με τον κατάλληλο μεζέ πάντα δίπλα. Ο σκορδάτος γαύρος αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό του ούζου. Πρόκειται για ένα μικρό ψάρι, το οποίο, όμως, χαρίζει δύναμη στον οργανισμό μας, χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχει, την υψηλή περιεκτικότητά του σε φώσφορο και ασβέστιο, αλλά και τη νιασίνη.

Μόνος του ή… με παρέα –ο σκορδάτος γαύρος μπορεί ιδανικά να παντρευτεί με μια ξεροψημένη φέτα ψωμί και να μεταμορφωθεί από απλός μεζές σε μία πρώτης τάξης γευστική μπρουσκέτα– αποτελεί ένα νόστιμο ορεκτικό για το καλοκαιρινό τραπέζι. Δες τα βήματα της συνταγής στο akispetretzikis.com.