Πέντε food trends που θα δοκιμάσουμε μέσα στο 2021

Πατούλια Κατερίνα
Πέντε food trends που θα δοκιμάσουμε μέσα στο 2021

Να τι θα τρώμε μέσα στο 2021

Κάθε χρόνο, προτού μπούμε στο νέο έτος, ετοιμαζόμαστε για τις αλλαγές που θα δούμε στο πιάτο μας.

Έτσι και φέτος, ετοιμαζόμαστε για τα food trends του 2021, μετά από μια δύσκολη χρονιά όπως το 2020, με καραντίνα, με κλειστά μαγαζιά και με τεράστια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες.

Η χρονιά τoυ kombucha

Το kombucha είναι μαύρο ή πράσινο τσάι που έχει υποστεί ζύμωση. Στην ουσία, έχει συνδυαστεί με το βακτήριο scoby και με ζάχαρη και έχει ζυμωθεί για ένα χρονικό διάστημα. Η γεύση είναι συνήθως κάπως ξινή, ενώ μέσα στο ποτό υπάρχουν ίχνη αλκοόλης από τη ζύμωση.

Το kombucha επηρεάζει τη λειτουργία του εντέρου και κατ’ επέκταση την επιδερμίδα μας αλλά πρέπει να καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωμάτιου για να μην επηρεαστούν τα ένζυμα.

Το 2021, δεν θα είναι μόνο η χρονιά του απλού kombucha

Μιας και η επιλογή με περισσότερο αλκοόλ θα είναι διαθέσιμη.

Η χρονιά του ρεβυθιού

Το ρεβύθι μπαίνει πια παντού! Όχι μόνο χούμους και φαλάφελ. Τα ρεβύθια μπαίνουν στα ζυμαρικά, γίνονται αλεύρι, μπαίνουν στο tofu, γίνονται και δημητριακά και θα τα βρεις και ως σνακ παντού.

Ξέχνα το ελαιόλαδο:

Η χρονιά αυτή θα παραμερίσει το κλασικό ελαιόλαδο και θα ψάξει νέες πηγές ελαίων στην μαγειρική. Το μυαλό σου μην πάει απευθείας στο έλαιο καρύδας, μιας και το λάδι καρυδιού και το λάδι κολοκυθόσπορου μπαίνει δυνατά στην κουζίνα, σαν dressing για τη σαλάτα ή στη μαγειρική αλλά όχι για να τηγανίσεις κάτι.



Ανακυκλωμένα τρόφιμα

Οι φλούδες και οι μίσχοι δεν πάνε για πέταμα. Πολλά συσκευασμένα σνακς χρησιμοποιούν δυναμικά τα άλλοτε παραμελημένα και αχρησιμοποίητα μέρη των φρούτων και λαχανικών.

Ο καφές μπαίνει παντού:

Η σχέση του ανθρώπου με τον καφέ είναι γνωστή και μετράει εκατοντάδες χρόνια. Αυτή τη χρονιά όμως που έρχεται ο καφές θα μπει παντού, από τα smoothies και τα γιαούρτια μέχρι τις μπάρες δημητριακών και τα κοκτέιλς!