Πώς θα χρησιμοποιήσεις το λάδι και το ξύδι για να απογειώσεις τα πιάτα σου

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το λάδι και το ξύδι για να απογειώσεις τα πιάτα σου

Όλα όσα αγνοούσες μέχρι σήμερα.

Το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι θεωρούνται μερικά απαραίτητα συστατικά για ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο πιάτο. Σύμφωνα όμως με πολλούς κορυφαίους σεφ, το λάδι και το ξύδι είναι οι αφανείς ήρωες της (υγιεινής) μαγειρικής και αποτελούν τις καλύτερες αντικαταστάσεις των παραπάνω συστατικών.

Στην πραγματικότητα το λάδι και το ξύδι προσθέτουν τόσες πολλές γεύσεις και με τη σωστή δοσολογία μπορούν να απογειώσουν ακόμη και ένα αδιάφορο πιάτο. Χρειάζεσαι μόνο δύο τύπους λαδιού για να δημιουργήσεις ένα υπέροχο γεύμα. Πρώτον ένα λάδι ουδέτερης γεύσης το οποίο αντέχει σε υψηλή θερμότητα και αφήνει τις άλλες γεύσεις να αναδυθούν.

Το σταφυλέλαιο αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο του ελαιόλαδου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο κρεάτων, σε σαλάτες και dressings. Άλλες υγιεινές και νόστιμες επιλογές είναι το λάδι αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο, αραβοσιτέλαιο, έλαιο κανόλα, φυστικέλαιο, λάδι καρύδας και σησαμέλαιο. To παρθένο ελαιόλαδο δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου αφού προσθέτει φρουτώδεις και πιπεράτες νότες σε ζυμαρικά, σούπες, ακόμα και επιδόρπια. Μην ξεχνάς πως μπορείς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου αρωματικό ελαιόλαδο στο σπίτι προσθέτοντας κουρκουμά, βότανα, σκόρδο, θυμάρι και ό,τι άλλο σου αρέσει.

Όσον αφορά το ξύδι, είναι πολύ σημαντικό να το προσθέτεις τελευταίο στο φαγητό για να βγουν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις που περιέχει. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το αλάτι στο πιάτο σου με λίγο ξύδι και θα εντυπωσιαστείς με το πόσο νόστιμο θα είναι. Μη φοβηθείς τους γευστικούς πειραματισμούς και επένδυσε σε ένα ξύδι βύνης (από κριθάρι), το οποίο θα κάνει τη διαφορά στα πιάτα σου.

https://www.instagram.com/p/B1G6psQgivI

Δες επίσης: Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σου…

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com