Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σου…

Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σου…

Κοιμήσου γυμνή και θα δεις οφέλη τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία σου.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα ζεστά και μπόλικα σκεπάσματα στο κρεβάτι τους χειμερινούς μήνες, από το καλοριφέρ που δουλεύει ασταμάτητα και από μια πολύ χουχουλιάρικη πιτζάμα. Αν αυτό δεν είναι το τέλειο σκηνικό για να κοιμηθείς σαν πουλάκι, τότε ποιο είναι;

Μόνο που… σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τη σωματική και ψυχική υγεία σου είναι να κοιμάσαι εντελώς γυμνή. Να ξεχάσεις τις πιτζάμες σου την ώρα του βραδινού ύπνου. Εύλογα θα πεις «μα είναι δυνατόν; Θα παγώσω». Δεν είναι, όμως, ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Όσο κι αν πιστεύεις πως με τα πολλά ρούχα θα είσαι ζεστή και θα κοιμηθείς καλύτερα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η καλή ποιότητα ύπνου επέρχεται με τη σωστή θερμοκρασία σώματος και αυτήν μπορείς να την πετύχεις μόνο αν κοιμάσαι χωρίς ρούχα. Στην ουσία, ο «γυμνός» ύπνος επιτρέπει στο σώμα σου να ρυθμίζει καλύτερα τη θερμοκρασία του και άρα… να κοιμάσαι πιο όμορφα. Όχι μόνο, όμως. Δίνει τη δυνατότητα και στο μυαλό σου να απομακρύνει τις τοξικές πρωτεΐνες από τους νευρώνες. Έτσι, κοιμάσαι ουσιαστικά καλά, χαλαρώνεις και άρα αποβάλεις το στρες που μπορεί να έχεις. Και λιγότερο άγχος σημαίνει αυτόματα καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερη λειτουργία της μνήμης.

ypnos xwris rouxa

Τα οφέλη τού να κοιμάσαι γυμνή δεν σταματούν εδώ… Περνώντας ο καιρός και επιλέγοντας να κοιμηθείς χωρίς ρούχα θα δεις ότι θα νιώθεις και καλύτερα για εσένα και το σώμα σου. Εν ολίγοις, όταν κοιμάσαι γυμνή αναπτύσσεις και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την προσωπικότητα και το κορμί σου. Το καλύτερο, βέβαια, δεν στο είπαμε ακόμα!

Η μη ύπαρξη ρούχων στον ύπνο οδηγεί και στην απώλεια κιλών. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Μιας και το σώμα σου λειτουργεί για να σε κρατήσει πιο ζεστή, ο μεταβολισμός σου δουλεύει πιο σκληρά και καίει θερμίδες. Και αυτή η αυξημένη μεταβολική δραστηριότητα δεν περιορίζεται μόνο στον ύπνο. Συνεχίζεται και τις πρώτες ώρες αφότου σηκωθείς από το κρεβάτι.

Τέλος, ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να προσφέρει κι άλλα οφέλη στην υγεία σου και να μειώσει το οποιοδήποτε ρίσκο να ασθενήσεις. Για παράδειγμα, έχοντας καλό ύπνο μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανίσεις διαβήτη ή καρδιακή νόσο. Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι να κοιμηθείς χωρίς ρούχα;

Διάβασε ακόμα: Ξυπνάς συχνά με πονοκέφαλο; Να τι φταίει