Άκης Πετρετζίκης: Γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά
QUEEN.GR
Ιδανικό κυρίως γεύμα για το τραπέζι της Κυριακής.
Αν αγαπάς το χοιρινό και τις γλυκόξινες γεύσεις, πρέπει να το δοκιμάσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.
Θα χρειαστείς:
Για το χοιρινό
1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένο
2 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. κρασί λευκό, γλυκό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
500 γρ. μπριζόλες χοιρινές, χωρίς το κόκαλο, κομμένες σε λεπτές φέτες πάχους 5 χιλ.
1-1,5 λίτρο νερό
Για τα λαχανικά
4 κ.σ. χυμό ανανά
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. μηλόξιδο, ή ρυζόξιδο
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 0,5 εκ.
4 φέτες ανανά, κομμένο σε μικρά κομμάτια
ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Δες περισσότερα στο akispetretzikis.com
