5 πεντανόστιμα γλυκά που θα φτιάξεις σε μόλις 5 λεπτά

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 πεντανόστιμα γλυκά που θα φτιάξεις σε μόλις 5 λεπτά

Η γεύση τους θα απογειώσει τον ουρανίσκο σου.

Τα γλυκά είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους διατροφικούς πειρασμούς στη ζωή μας. Συνήθως περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λιπαρών με αποτέλεσμα να είναι ο no1 εχθρός του bikini body μας. Προσωπικά προσπάθώ να μη στερούμαι τίποτα γι' αυτό επιλέγω γλυκά με stevia ή φτιάχνω μόνη μου γλυκά snacks με υπέροχη γεύση και ελάχιστες θερμίδες.

Κάθε απόγευμα που τα επίπεδα ενέργειάς μου πέφτουν κατακόρυφα, ένα γλυκό αποτελεί την καλύτερη λύση για να ανέβει η γλυκόζη και η διάθεσή μου στα ύψη. Επειδή είμαι σίγουρη πως με νιώθεις απόλυτα, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου μερικές από τις πιο εύκολες σπιτικές συνταγές για γλυκίσματα που θα απολαμβάνεις ξανά και ξανά χωρίς τύψεις.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ αφού οι συγκεκριμένες συνταγές υλοποιούνται σε 5 μόλις λεπτά και είναι ιδανικές για όσες διαθέτουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.

tost giaoyrtioy

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ στο queen.gr, για να σου προτείνουμε φανταστικές συνταγές για νόστιμα και υγιεινά γλυκά που μπορείς να φτιάξεις με ελάχιστα υλικά μέσα σε 5 μόλις λεπτά. Ναι, καλά διάβασες. Κάνε scroll για να ανακαλύψεις τις 5 αγαπημένες μου συνταγές, που ειλικρινά αξίζει να δοκιμάσεις.

Το yogurt τοστ έχει γίνει viral στο TikTok! Φτιάξε κι εσύ τη συνταγή που έχει ξετρελάνει τους πάντες



5 σπιτικά γλυκά που θα φτιάξεις σε χρόνο Dt

via GIPHY

1) Παγωτό ανανά (vegan)

Υλικά: 500 γρ. κατεψυγμένα κομμάτια ανανά
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα κομμάτια μάνγκο ή 1 μεγάλο μάνγκο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή χυμό λάιμ

Εκτέλεση: Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα blender. Άλεσέ τα καλά μέχρι να γίνουν μια λεία και κρεμώδης κρέμα. Σέρβιρε σε ένα μπωλ.

2) Smoothie bowl με φράουλες και σοκολάτα

Υλικά: μισό φλιτζάνι φυτικό σοκολατούχο γάλα
8 μέτριες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα

Εκτέλεση: Άλεσε τα υλικά σε ένα blender. Σέρβιρε σε μπολ. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μερικά μπισκότα.

3) Γλυκές μπουκιές με φυστικοβούτυρο

Υλικά: 2 μπανάνες, 1 συσκευασία φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση: Κόψε τις μπανάνες σε ροδέλες. Βούτηξε κάθε κομμάτι στο φυστικοβούτυρο και άπλωσέ τα σε ένα ταψί στο οποίο θα έχεις στρώσει λαδόκολλα. Τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Το υγιεινό γλύκισμά σου είναι έτοιμο.

4) Γιαούρτι με βρώμη και φρούτα

Υλικά: 1-2 κουταλιές μέλι, 1 γιαούρτι, λίγη βρώμη, berries ή φρούτο της επιλογής σου

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίξε το γιαούρτι, τα φρούτα και τη βρώμη. Πρόσθεσε το μέλι και μερικούς ξηρούς καρπούς για να απογειώσεις την γεύση. Καλή απόλαυση!

5) Σοκολατάκια φράουλας

Υλικά: μια κουβερτούρα, μισό κιλό φράουλες

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε την κουβερτούρα. Βούτηξε τις φράουλες στην σοκολάτα και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί για να στεγνώσουν. Τα πιο νόστιμα σπιτικά σοκολατάκια είναι έτοιμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: