3 εναλλακτικές ιδέες για να μην είναι πια βαρετός ο κρύος καφές

3 εναλλακτικές ιδέες για να μην είναι πια βαρετός ο κρύος καφές

Φτιάξε κρύο καφέ με καραμέλα, βανίλια και μόκα πανεύκολα στο σπίτι.

Διανύουμε την ωραιότερη εποχή του χρόνου και μετράμε ήδη αντίστροφα για το φετινό καλοκαίρι. Ο πρωινός καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας αφού μας τονώνει και μας δίνει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Όσο η θερμοκρασία εξακολουθεί να ανεβαίνει οι περισσότερες από εμάς έχουν ήδη αντικαταστήσει τον αγαπημένο τους ζεστό καφέ με ένα iced latte ή κάποιο άλλο δροσιστικό ρόφημα.

O παγωμένος καφές είναι με διαφορά καλύτερος από τον ζεστό καφέ, γιατί έχει συχνά πολύ γλυκιά γεύση. Τα μόνα που χρειάζεσαι για να τον φτιάξεις είναι: πάγος σε ένα ποτήρι, λίγος καφές, μια κουταλιά σιρόπι και γάλα της επιλογής σου.

Φτιάξε τις πιο νόστιμες vegan μπάρες με σοκολάτα, καραμέλα και ξηρούς καρπούς

3 συνταγές με καφέ που αξίζει να δοκιμάσεις

Καλό θα ήταν να επιλέξεις κόκκους υψηλής ποιότητας για να φτιάξεις τον κρύο καφέ σου στο σπίτι. Προτίμησε espresso ή καφέ φίλτρου.

Υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις: Εκχύλισμα μέντας
Εκχύλισμα βανίλιας
Εκχύλισμα καρύδας
Γάλα καρύδας
Γάλα αμυγδάλου
Ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
Παγωτο βανίλια
Παγάκια καφέ
Σοκολάτα
Σοκολατούχο γάλα
Σιρόπι σοκολάτας
Kalua ή Bailey's

Πώς θα φτιάξεις σιρόπι για τον παγωμένο καφέ σου: Βράσε 1 φλιτζάνι νερό. Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίξε κάποια εκχυλίσματα (βανίλια, καραμέλα, καρύδα κ.λπ.) Άφησέ το στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις.

1) Κρύος καφές με καραμέλα

2) Κρύος καφές με μόκα

3) Κρύος καφές με βανίλια

Εκτέλεση των ροφημάτων: Παρασκεύασε σφηνάκια εσπρέσο χρησιμοποιώντας μια καφετιέρα. Πρόσθεσε πάγο σε ένα μεγάλο ποτήρι και στη συνέχεια ρίξε τα σφηνάκια εσπρέσο και γάλα από πάνω. Πρόσθεσε 1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι της αρεσκείας σου. Σέρβιρε και απόλαυσε!

Πηγή κεντρικής: pexels.com