Φτιάξε τα πιο νόστιμα σπιτικά σοκολατάκια με 3 μόνο υλικά

Φτιάξε τα πιο νόστιμα σπιτικά σοκολατάκια με 3 μόνο υλικά

Η απόλυτη συνταγή που θα φτιάξεις πανεύκολα σε λίγα μόλις λεπτά.

Η σοκολάτα αποτελεί αιώνια αδυναμία μικρών και μεγάλων. Η γλυκιά, υπέροχη γεύση της απογειώνει τον ουρανίσκο μας και μας τροφοδοτεί με ενέργεια όταν νιώθουμε ατονία.

Το κακάο έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό αφού είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή. Η σκόνη του κακάο αυξάνει τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη βελτίωση της διάθεσης.

Ενεργοποιεί τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς και τις ενδορφίνες με αποτέλεσμα να νιώθουμε πολύ πιο ευδιάθετες. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την πιο εύκολη συνταγή για σπιτικά σοκολατάκια που θα απολαμβάνεις σαν σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα με απλά, οικονομικά υλικά και μπορείς να την τροποποιήσεις σύμφωνα με τις γευστικές σου προτιμήσεις.

Το κοκτέιλ μαργαρίτα - καρπούζι της Kendall Jenner θα γίνει το αγαπημένο σου

Πώς θα φτιάξεις σοκολατάκια με 3 μόνο υλικά

Υλικά: 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας
3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)

Tip: Μπορείς να προσθέσεις αμύγδαλα, φουντούκια ή cranberries.

Εκτέλεση: Λιώσε το λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε τη βανίλια και το μέλι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τη σκόνη κακάο και ανακάτεψε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μπορείς πάντα να προσθέσεις περισσότερο λάδι καρύδας ή σκόνη κακάο για να έχεις τη σωστή σύσταση στο μείγμα.

Βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και άδειασε το μείγμα σε φορμάκια. Τοποθέτησε αμέσως τις φόρμες στο ψυγείο και τις άφησέ τες για τουλάχιστον 45 λεπτά.
Σημείωση: Τα σοκολατάκια πρέπει να διατηρηθούν οπωσδήποτε στο ψυγείο διαφορετικά θα αρχίσουν να λιώνουν.

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com