Αν σου περισσεύουν μπανάνες φτιάξε το πιο δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό με 4 υλικά

Αν σου περισσεύουν μπανάνες φτιάξε το πιο δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό με 4 υλικά

Ο αγαπημένος μας κορμός...αλλιώς!

Αν αγαπάς τον κλασικό κορμό, αυτή η παραλλαγή θα σε κάνει να δεις με άλλο μάτι κάθε του μπουκιά. Το μυστικό αυτής της συνταγής κρύβεται στην προσθήκη μπανάνας! Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και τρίμματα καρύδας μέσα ή έξω από αυτό το σοκολατένιο γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας γιατί με 5 μόνο υλικά θα φτιάξεις το πιο τέλειο γλυκό όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρου. Ένας κορμός κρυμμένος στο ψυγείο, είναι πάντα μια καλή αφορμή για μικρές «σκανταλιές».

Η συνταγή μου για το πιο λαχταριστό μωσαϊκό που έχεις φάει ποτέ!

https://www.instagram.com/p/B6yh9TOHBRy

Υλικά:

-3-4 ώριμες μπανάνες
-2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- μισό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
-1/2 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα ωμά και ψιλοκομμένα
-2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ή άλλο ξηρό φρούτο

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες .Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά για να έχουμε μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα σπάζοντας τα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τρίμματα. Ανακατεύουμε με το κουτάλι και προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αφράτο. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε αλουμινόχαρτο και αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλα το μείγμα μας σε σχήμα «κορμού» και τυλίγουμε στερεώνοντας το με το αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες, ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε!

Πόσα άλλα καλοκαιρινά και άκρως δροσιστικά γλυκά με μπανάνα μπορείς να φτιάξεις σε χρόνο dt; Το video που ακολουθεί θα σου δώσει ακόμη μια ιδέα