To καλοκαιρινό cheesecake που θα δροσίσει τα απογεύματά σου

To καλοκαιρινό cheesecake που θα δροσίσει τα απογεύματά σου

Ελαφρύ και γευστικό, θα γίνει το αγαπημένο σου γλύκισμα φέτος.

Αν υπάρχει ένα γλυκό που έχουμε ταυτίσει με το καλοκαίρι, αυτό είναι αναμφίβολα το cheesecake. Νόστιμο, δροσιστικό και ελαφρύ, φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι για να απογειώσει τον ουρανίσκο μας. Mπορεί να γίνει με πολλά, διαφορετικά φρούτα της επιλογής σου (φράουλες, κεράσια, βύσσινο κ.ά) μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

H απόλυτη συνταγή για καλοκαιρινό cheesecake

Υλικά: Για τη βάση

250 γραμ. μπισκότα digestive, 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 100 γραμ. ζάχαρη άχνη, 300 γραμ. τυρί κρέμα, 1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα

1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο, 1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση: Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα αλέθουμε καλά για να κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλάς μας τα κάνουμε ψίχουλα.

Γλυκιά απόλαυση με 100 θερμίδες! 4 γλυκά που θα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι

Σε φόρμα βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείς να αποφύγεις το ψήσιμο παγώνοντας τη βάση στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί, προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την σάλτσα, στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2 – 3 λεπτά. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο cheesecake. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: unsplash.com