Φτιάξε mousse πεπόνι αν θες το πιο ελαφρύ και απολαυστικό γλυκό

Φτιάξε mousse πεπόνι αν θες το πιο ελαφρύ και απολαυστικό γλυκό

H πιο εύκολη συνταγή που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Η mousse (aka μους) είναι μια από τις δημοφιλέστερες κρέμες της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα στο σπίτι αρκεί να χρησιμοποιήσεις ως βάση κάποιο φρούτο, σοκολάτα ή γιαούρτι.

Η καλοκαιρινή σεζόν απαιτεί ελαφριά, δροσιστικά γλυκά με την mousse πεπόνι να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Κρεμώδης, γευστική και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό φέτος.

H απόλυτη συνταγή για mousse πεπόνι

Υλικά: 2 φάκελοι ζελατίνη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 φλιτζάνια ώριμο πεπόνι σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Φρέσκα σμέουρα, προαιρετικά

https://www.instagram.com/p/BmSWmu4lRB9

Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζελατίνη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να διαλυθεί για 1 λεπτό. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.

Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε το μείγμα ζελατίνης, το πεπόνι και τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Γεμίζουμε μικρά κύπελλα με ένα κουτάλι και τοποθετούμε στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!

Αν θέλεις μια πιο κρεμώδη mousse δοκίμασε αυτή την συνταγή

Υλικά: 400 γρ. σάρκα πεπονιού
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
4-5 φύλλα ζελατίνας
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

Εκτέλεση: Mουλιάζουμε για λίγο την ζελατίνα σε κρύο νερό. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη σάρκα του πεπονιού και ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το μισό πουρέ πεπονιού να ζεσταθεί, στύβουμε την ζελατίνη από το νερό και την ρίχνουμε κι αυτή στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ του πεπονιού. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες. Ενώνουμε το μείγμα με αυτό του πεπονιού, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Αφήνουμε τη mousse πεπονιού στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Γλυκιά απόλαυση με 100 θερμίδες! 4 γλυκά που θα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι

Πηγή κεντρικής: jo_kitchen_story