Η απόλυτη συνταγή για καλοκαιρινή τάρτα με γιαούρτι και φράουλες

Η απόλυτη συνταγή για καλοκαιρινή τάρτα με γιαούρτι και φράουλες

Το πιο απολαυστικό γλυκό για τις ζεστές ημέρες της σεζόν γίνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.

Καθημερινά αρκετές από εμάς νιώθουν έντονα την επιθυμία για κάτι γλυκό κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν έχεις βαρεθεί τα παγωτά και τις πάστες, σου έχουμε την λύση.

Υπάρχει μια τάρτα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι, με απλά και αγαπημένα υλικά. Το γιαούρτι, οι φράουλες και τα αυγά είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της συνταγής που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος. Εννοείται πως μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο σου αρέσει για να εμπλουτίσεις την γεύση της τάρτας (berries, ξηροί καρποί κ.ο.κ.).

Η πιο νόστιμη τάρτα που έχεις δοκιμάσει γίνεται με γιαούρτι- Η απόλυτη συνταγή

Υλικά: 6 αυγά χωρισμένα
300γρ ζάχαρη
100gr λιωμένο βούτυρο
180γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 καψουλάκια βανίλια
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
10γρ baking powder
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ολόπαχο
250γρ φράουλες σε κομματάκια

Για decor
200γρ φράουλες
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

https://www.instagram.com/p/BkZ2tKxnErN

Εκτέλεση: Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψουν τους κρόκους, την ζάχαρη, βούτυρο, βανίλιες, ξύσμα. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το σιμιγδάλι και αφήνουμε 2 λεπτά να τραβήξει. Βάζουμε και το baking powder και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Ενώνουμε απαλά και λίγη λίγη την μαρέγκα με μία σπάτουλα. Ανακατεύουμε απαλά μέσα τις κομμένες φράουλες. Βάζουμε στον πάτο μίας διασπώμενης φόρμας 26 εκ. χαρτί ψησίματος. Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.

Βγάζουμε την τάρτα μας από την φόρμα αφού έχει κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη και προσθέτουμε τις φράουλες! Καλή απόλαυση.

Στο video που ακολουθεί θα δεις την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: sandra_sudrich