5 υλικά αρκούν για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα παγωτίνια

5 υλικά αρκούν για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα παγωτίνια

Η πιο εύκολη συνταγή που αξίζει να φτιάξεις το φετινό καλοκαίρι.

Το παγωτό είναι αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Διατίθεται στα ζαχαροπλαστεία σε πολλές, διαφορετικές γεύσεις που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

Υπάρχει ωστόσο μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή που δεν είναι άλλη από τα παγωτίνια. Νόστιμα, δροσιστικά και απολαυστικά, απογειώνουν τον ουρανίσκο μας και ικανοποιούν την ανάγκη μας για γλυκό. Λόγω του μικρού τους μεγέθους, είναι χαμηλότερα σε θερμίδες συγκριτικά με ένα μεγάλο παγωτό ή γλυκό.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την πιο εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για σπιτικά παγωτίνια, που θα ενθουσιάσουν τους πάντες.

Όχι άλλο παγωτό! 8 καλοκαιρινά γλυκά που τρώει και ο διατροφολόγος

Η απόλυτη συνταγή για παγωτίνια

Υλικά: 2 φλιτζάνια (περίπου 475 ml) σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
Ξηροί καρποί, νιφάδες καρύδας ή ό,τι άλλο σου αρέσει ως topping

https://www.instagram.com/p/CgI86MjvenF

Εκτέλεση: Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε την σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζουμε το ξυλάκι στις φόρμες και μετά τις γεμίζουμε με τη βάση του παγωτού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 έως 8 ώρες ή ακόμα και όλη τη νύχτα, ώστε να παγώσουν καλά.

Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα ψηλό ποτήρι. Αφαιρούμε μερικές μπάρες από τις φόρμες, τις υπόλοιπες τις κρατάμε στην κατάψυξη και τις βουτάμε στη σοκολάτα.

Τοποθετούμε τα παγωτίνια σε μια λαδόκολλα ή ένα χαλάκι σιλικόνης. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Αν θέλουμε toppings όπως ξηρούς καρπούς, νιφάδες καρύδας βουτάμε τα παγωτίνια στο μπολ με το υλικό της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και απολαμβάνουμε.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com