Πίτσα στη βαφλιέρα και τρεις ακόμα αλμυρές συνταγές που μπορείς να ψήσεις

Παυλίνα Μητροφάνη
Πίτσα στη βαφλιέρα και τρεις ακόμα αλμυρές συνταγές που μπορείς να ψήσεις

Γιατί η βαφλιέρα δεν είναι μόνο για να φτιάχνεις βάφλες!

Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψα ότι μπορείς να ψήσεις σε χρόνο dt μπέικον στη βαφλιέρα (βλέπεις ήθελα να φτιάξω την πίτσα της τεμπέλας) και έκτοτε απέκτησα ένα ενδιαφέρον ως προς το να μάθω τι άλλο θα μπορούσα να μαγειρέψω σε μια βαφλιέρα!

Ποιος φανταζόταν ότι μια απλή βαφλιέρα μπορεί να είναι ιδανική για τόσες χρήσεις;

Ναι, έψαξα και έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές συνταγές από τότε και ανυπομονώ να τις μοιραστώ μαζί σου σήμερα.

Γιατί να φτιάξεις φαγητό σε βαφλιέρα;

Είναι μια ερώτηση που πιθανότατα αναρωτιέσαι και θα σου απαντήσω αμέσως. Για τον λόγο που την χρησιμοποίησα και εγώ. Αν θες να φτιάξεις ένα snack ή φαγητό γρήγορα μπορείς να επιλέξεις ως τρόπο ψησίματος των υλικών σου την βαφλιέρα και το αποτέλεσμα, θα σε ξετρελάνει.

Κρέμα λεμονιού με 4 υλικά

Μπορείς να φτιάξεις τις πιο γρήγορες συνταγές με…μια βαφλιέρα

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορείς να μαγειρέψεις σε μια βαφλιέρα είναι γιατί…σαν διαδικασία είναι πολύ fun. Αν δεν μπορείς λοιπόν, να σκεφτείς μόνη σου τι μπορείς να μαγειρέψεις σε μια βαφλιέρα σου έχω 4 προτάσεις για να πάρεις ιδέες και να τρέξεις αμέσως στη κουζίνα.

Μπράουνις

Το να φτιάχνω μπράουνις είναι σίγουρα ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους να χρησιμοποιήσω τη βαφλιέρα μου! Το κλειδί της επιτυχίας είναι να προσθέσεις ένα επιπλέον αυγό στο έτοιμο μείγμα για μπράουνι. Στη συνέχεια, ρίξε το μείγμα στην προθερμασμένη βαφλιέρα και άσε τη να κάνει τα μαγικά της!

Αφαίρεσε τα μπράουνι μόλις δεις ότι έχουν ψηθεί καλά. Προσωπικά μου αρέσει να αφήνω τα δικά μου μέσα για ένα ή δύο λεπτά περισσότερο, ώστε να γίνουν ακόμη πιο νόστιμα και τραγανά.

Πίτσα

Ναι καλά διάβασες! Μπορείς να φτιάξεις την πιο νόστιμη πίτσα, σε χρόνο dt στην βαφλιέρα. Χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου σπιτική ζύμη πίτσας ή αγόρασε έτοιμη από το super market που βρίσκεται κοντά σου.

Προθέρμανε την βαφλιέρα, τοποθέτησε τη ζύμη και κλείσε το καπάκι. Μαγείρεψε για 2 έως 3 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογύρισε (αν θέλεις) και περίμενε για άλλα 2 λεπτά περίπου. Ανασήκωσε το καπάκι και στη συνέχεια, πρόσθεσε την σάλτσα, τυρί και γαρνιτούρες της επιλογής σου. Κράτησε το καπάκι ελαφρώς ανοιχτό μέχρι να λιώσει το τυρί και voila.

Μπέικον

Ναι, μπορείς να φτιάξεις νόστιμο και τραγανό μπέικον στη βαφλιέρα σου. Απλώς τοποθέτησέ το μέσα και αφαίρεσέ το από τη μηχανή βάφλας όταν αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα και την τραγανότητα που επιθυμείς. Και το καλύτερο; Δε θα κάνεις την κουζίνα χάλια.

Ψωμί καλαμποκιού

Πάρε αλεύρι καλαμποκιού και ετοίμασε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίξε τη ζύμη στη βαφλιέρα σου και μαγείρεψε με τον ίδιο τρόπο που θα έφτιαχνες τη βάφλα σου.

Αν δε είσαι λίγο λάτρης του πικάντικου, το τσίλι ταιριάζει απίστευτα με το ψωμί καλαμποκιού! Απλώς ρίξε το τσίλι ακριβώς πάνω από το ψωμί και καλή απόλαυση.