Το jelly cake με κεράσια θα κάνει πιο γλυκιά κάθε ημέρα σου

Το jelly cake με κεράσια θα κάνει πιο γλυκιά κάθε ημέρα σου

Το πιο δροσιστικό και εύκολο γλυκό που θα φτιάξεις αυτό το καλοκαίρι.

Αν υπάρχει ένα και μόνο γλυκό το οποίο έχουμε ταυτίσει απόλυτα με το καλοκαίρι, αυτό είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το ζελέ φρούτων. Νόστιμο, ελαφρύ και απόλυτα δροσιστικό, αποτελεί την καλύτερη επιλογή γλυκού με ελάχιστες θερμίδες.

Φτιάχνεται πανεύκολα στο σπίτι και μπορείς να το συνδυάσεις με διάφορα άλλα υλικά για να δημιουργήσεις πρωτότυπες συνταγές. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου μια από τις πιο καλοκαιρινές προτάσεις, που δεν είναι άλλη από το jelly cake με κεράσια.

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου φτιάχνοντας το wellness smoothie της Kourtney Kardashian

Η απόλυτη συνταγή για jelly cake με κεράσια

Υλικά: 250 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα στη μέση
120 γρ ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια λευκό κρασί, ροζέ ή αφρώδες κρασί
2,5 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε κρύο νερό για 5 λεπτά
10 κεράσια για το σερβίρισμα

Για την κρέμα λεμονιού
400ml κρέμα γάλακτος
350 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4½ φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε κρύο νερό για 5 λεπτά

Εκτέλεση: Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ ή φόρμα για ζελέ διαμέτρου 20 εκατοστών. Βάζουμε τα κομμένα κεράσια, τη ζάχαρη και 3/4 του φλιτζανιού νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι το υγρό να πάρει ροζ χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί στο σιρόπι κερασιού και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό και πιέζουμε απαλά την περίσσεια νερού. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο σιρόπι κερασιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σουρώνουμε το σιρόπι και το αδειάζουμε σε μια φόρμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει και να δέσει.

https://www.instagram.com/p/BvEGzc2F9t-

Κόβουμε τα 10 κεράσια στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τοποθετούμε μερικά σε μία στρώση, φροντίζοντας τα κεράσια να μην ακουμπήσουν τα πλαϊνά της φόρμας. Αφήνουμε ένα κενό 3 mm σε κάθε πλευρά. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα στρώματα του κέικ ζελέ δεν θα κολλάνε μεταξύ τους.

Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε το υπόλοιπο από τη ζελατίνη και σουρώνουμε το μείγμα σε μια κανάτα. Περιχύνουμε απαλά τα κεράσια, προσέχοντας να μην τα εκτοπίσουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να δέσει. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

Στο video που ακολουθεί θα βρεις μια παραλλαγή της συνταγής την οποία αξίζει να δοκιμάσεις.

Πηγή φωτογραφιών: lilac.01