Η μους ανανά είναι το απόλυτο γλυκό και θα το φτιάξεις σε χρόνο Dt

Η μους ανανά είναι το απόλυτο γλυκό και θα το φτιάξεις σε χρόνο Dt

Η πιο απολαυστική πρόταση για το φετινό καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι η επιθυμία μας για γλυκό είναι ολοένα και πιο έντονη. Τα παγωτά, οι γρανίτες και οι μους αποτελούν μερικές από τις πιο εύκολες και απολαυστικές επιλογές. Αν θες να φτιάξεις το πιο γρήγορο, γευστικό καλοκαιρινό γλυκό είμαστε εδώ για εσένα αφού έχουμε την πιο πρωτότυπη συνταγή.

Αν είσαι λάτρης του ανανά έχεις κάθε λόγο να τη δοκιμάσεις, αφού φτιάχνεται με κομμάτια φρούτου και άλλα απλά υλικά.

5 υλικά αρκούν για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα παγωτίνια

H απόλυτη συνταγή για μους ανανά

Υλικά: 500 γρ. κονσέρβα ανανά
1 φακελάκι 15γρ. ζελέ ανανά χωρίς ζάχαρη
1 κουτάκι 400γρ. γάλα εβαπορέ light
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light

https://www.instagram.com/p/CfWpO5BvOeC

Εκτέλεση: Πολτοποιούμε όλο το περιεχόμενο της κονσέρβας στο blender και στην συνέχεια το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όπου το βράζουμε καλά. Ρίχνουμε το φακελάκι ζελέ μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με το μείγμα μας. Στην συνέχεια αδειάζεις το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ.

Βάζουμε το γάλα εβαπορέ και το μπολ με το μείγμα μας στην κατάψυξη και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ενώ φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε κάθε 10 λεπτά. Επίσης τοποθετούμε στην κατάψυξη και τα χτυπητήρια του μίξερ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το παγωμένο γάλα με το μίξερ, στην χαμηλή ένταση, για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα. Αφού γίνει αφράτη κρέμα συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ πάντα στην χαμηλή ένταση και προσθέτουμε σιγά σιγά το μισοπηγμένο πλέον ζελέ με τον ανανά που είχαμε βάλει στην κατάψυξη. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά και το γιαούρτι. Εφόσον το έχουμε ανακατέψει καλά και έχει γίνει όλο ένα αφράτο μείγμα, κλείνουμε με μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να πήξει καλά. Σερβίρουμε την μους μας με μερικές φέτες ανανά. Καλή απόλαυση!

Σερβίρουμε την μους μας με μερικές φέτες ανανά!Πηγή κεντρικής: pexels.com