Το selfie cake είναι η νέα μανία στις τούρτες γενεθλίων και υπάρχει εξήγηση

Πατούλια Κατερίνα
Το selfie cake είναι η νέα μανία στις τούρτες γενεθλίων και υπάρχει εξήγηση

Πλησιάζουν τα γενέθλιά σου και ψάχνεις την πιο πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων; Φτιάξε selfie cake και θα κλέψεις τις εντυπώσεις, τουλάχιστον στα social!

Το Τικ Τοκ στα δύο χρόνια παρουσίας του ως social media πλατφόρμα, κατάφερε να μας μάθε πολλά νέα trends. Ειδικά στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, τα viral trends που μας έμαθε το Tik Tok, όχι μόνο έγιναν λατρεία αλλά τα αγαπήσαμε και τα φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

Κι αν πλησιάζουν τα γενέθλιά σου και θέλεις να κάνεις ένα ξεχωριστό κέικ, προτίμησε το viral selfie cake, το cake το οποίο χρειάζεσαι έναν καθρέφτη και ένα κορνέ για να εντυπωσιάσεις τους πάντες, ειδικά τους followers σου στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CiL1HPGvfhf

Και ναι , η selfie τούρτα είναι αυτό που διαβάζεις ακριβώς. Φτιάξεις το παντεσπάνι, τη γέμιση, βρίσκεις μια όψη καθρέφτη από μαγαζί με είδη deco, την καθαρίζεις και την τοποθετείς πάνω στην τούρτα σου. Μετά, παίρνεις το κινητό και βγάζεις το πιο ωραίο selfie post! Κι όσο πιο χρωματιστές οι γαρνιτούρες, τόσο πιο νόστιμη η τούρτα!

Αν πάλι βρεις και πιο μικρές όψεις καθρέφτη, αφήνεις το μήνυμά σου σε μικρά selfie cupcakes.

Το selfie cake, δοκίμασε και έφτιαξε η Youtuber Κατερίνα Op22, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τις Fraoules22 πριν μερικά χρόνια.

Απλή συνταγή για το κέικ

Παντεσπάνι

4 αυγά - 100 γρ. αλεύρι - 100 γρ. ζάχαρη - 1 κ.γ. baking powder - 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας - χρώμα ζαχαροπλαστικής

ψήσιμο 25-30 λεπτά στους 170°C

Σιρόπι: αναλογία νερό-ζάχαρη 3:1

Βουτυρόκρεμα

110 γραμ. βούτυρο μαλακό - 110 γραμ. κρύο τυρί κρέμα - 1 κ.γλ υγρή βανίλια - 250 γραμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη (περίπου) - χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για να γίνει ψηλό το κέικ σου, πρέπει να φτιάξεις τριπλή δόση στο παντεσπάνι και στην βουτυρόκρεμα!