Το πιο εύκολο αλμυρό σουφλέ φτιάχνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα

Το πιο εύκολο αλμυρό σουφλέ φτιάχνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα

Το πιο απλό και γευστικό πιάτο που θα απογειώσει το Σαββατιάτικο τραπέζι.

Διανύουμε τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου και η αλήθεια είναι πως ο Δεκέμβριος φέρνει στην καθημερινότητά μας πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις, οικογενειακά/φιλικά τραπέζια και λαχταριστά πιάτα.

Αν αγαπάς τη μαγειρική και θες να εντυπωσιάσεις τους πάντες με τις μαγειρικές σου ικανότητες, υπάρχει μια πανεύκολη και απολαυστική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις. Ο λόγος για το γρήγορο σουφλέ με τυριά και μπέικον, ένα πιάτο ιδανικό για το μεσημεριανό του Σαββάτου, ένα party ή μια βραδιά στο σπίτι με φίλους.

Η απόλυτη συνταγή για σουφλέ με τυρί

https://www.instagram.com/p/ClyfljQMBjH

Υλικά: 12 φέτες ψωμί για τοστ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
3 αυγά, μεσαία
500 γρ. γάλα
1 κ.γ. μπούκοβο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. mix τυριών
1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα
θυμάρι

Αν σου περίσσεψαν μακαρόνια από χτες, η συνταγή με αυγά θα τα μεταμορφώσει

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε 2 φέτες από το ψωμί και σοτάρουμε 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στη άκρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το ελαιόλαδο και τις φέτες ψωμιού. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις μισές φέτες από το ψωμί. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού. Απλώνουμε το μισό τυρί, 1 κ.γ. θυμάρι, το μισό μπέικον και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, το θυμάρι και το μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.

Πιέζουμε ελαφρά το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν με το μείγμα των αυγών όλα τα υλικά. Ιδανικά, αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με θυμάρι. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: pexels.com