Banana bread για σένα μόνο: Η συνταγή για ένα άτομο που είναι viral

Banana bread για σένα μόνο: Η συνταγή για ένα άτομο που είναι viral

Αν θες να φτιάξεις μικρή ποσότητα και να μην ξοδέψεις πολλά υλικά, αξίζει να την δοκιμάσεις.

Ας είμαστε ειλικρινείς! Καμία από εμάς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα νόστιμο, σπιτικό γλυκό που θα συνοδεύει τον καφέ ή το τσάι μας, τα κρύα απογεύματα του φθινοπώρου. Αν υπάρχει μία και μόνο συνταγή που έχει γίνει viral την τελευταία χρονιά, αυτή είναι αναμφίβολα το banana bread (κέικ με μπανάνες).

Το ατομικό banana bread του ΤikTok είναι η καλύτερη ιδέα για να χρησιμοποιήσεις τις πιο ώριμες μπανάνες, που σε άλλη περίπτωση μπορεί και να πετούσες. Αυτό το ψωμί είναι ιδανικό για πρωινό, για απογευματινό σνακ ή ακόμα κι ένα βραδινό επιδόρπιο.

Αν θες να φτιάξεις μικρή ποσότητα γλυκού χωρίς να ξοδέψεις πολλά υλικά, αξίζει να δοκιμάσεις την συνταγή που ανακαλύψαμε για εσένα. Σε περίπτωση που εξακολουθείς να το σκέφτεσαι παρακάτω θα βρεις τα υλικά για να πειστείς πως υπάρχουν όλα στο ντουλάπι σου.

Τα οφέλη της μπανάνας για τον οργανισμό

Οι μπανάνες αποτελούν μια πλούσια πηγή υδατανθράκων, κυρίως αμύλου στις άγουρες (πράσινες) μπανάνες και σακχάρων στις ώριμες μπανάνες. Η σύνθεση σε υδατάνθρακες των μπανανών αλλάζει πάρα πολύ κατά τη διαδικασία ωρίμανσής τους. Το βασικό συστατικό των άγουρων μπανανών είναι το άμυλο. Μία μεσαία μπανάνα έχει περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή περίπου 10% της ημερησίας συνιστώμενης πρόσληψης. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης προβιοτικά, που ωφελούν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. Αποτελούν σημαντική πηγή αρκετών βιταμινών και μετάλλων, ιδιαίτερα του καλίου, του μαγγανίου, της βιταμίνης Β6 και της βιταμίνης C.

Η απόλυτη συνταγή για ατομικό banana bread

Υλικά: 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως ή για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γάλα ή καφέ
2 κουταλιές της σούπας ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη μπανάνα, το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό δοχείο κατάλληλο για φούρνο αλειμμένο με βούτυρο ή λάδι της επιλογής μας. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.

Αν σου περίσσεψαν μακαρόνια από χτες, η συνταγή με αυγά θα τα μεταμορφώσει

Στο video που ακολουθεί θα δεις την διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com