Η Χριστίνα Μπόμπα έφτιαξε smoothie bowl και εμείς βρήκαμε τα 3 πιο νόστιμα

Η Χριστίνα Μπόμπα έφτιαξε smoothie bowl και εμείς βρήκαμε τα 3 πιο νόστιμα

Οι πιο απολαυστικές συνταγές που θα φτιάξεις με απλά υλικά.

smoothie bowls αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή food trends τα τελευταία χρόνια με ολοένα και περισσότερα cafe/εστιατόρια να τα προσθέτουν στους καταλόγους τους. Τα συγκεκριμένα bowls αποτελούνται συνήθως από γιαούρτι, φρούτα, φυτικό γάλα, ξηρούς καρπούς και άλλα υγιεινά συστατικά.

Τα βρίσκουμε σχεδόν παντού αφού φτιάχνονται εύκολα και μπορούν να καταναλωθούν όπου κι αν βρίσκεσαι, από το γραφείο μέχρι το αυτοκίνητο. Η Χριστίνα Μπόμπα δημοσίευσε πριν λίγες ώρες ένα Instagram-story δείχνοντάς μας το λαχταριστό smoothie bowl που επέλεξε για πρωινό. Αν κρίνουμε από την παρακάτω φωτογραφία το bowl της influencer περιέχει γιαούρτι, ακτινίδιο, σπόρους και φράουλες.

1673448322343-245234178-smoothiebowl.jpg

Μπορείς πολύ εύκολα να αντιγράψεις το πιάτο της 34χρονης, με υλικά που έχεις στο σπίτι. Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για smoothie bowls που αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου για να απολαμβάνεις υγιεινά, γευστικά πιάτα.

3 smoothie bowls που αξίζει να δοκιμάσεις

1) Smoothie bowl με μπανάνα

Θα χρειαστείς 2 μπανάνες κατεψυγμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
¼ φλιτζάνι γάλα (ή φυτικό γάλα), 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών
Λίγη κανέλα.

Ρίξε τις μπανάνες στο μπλέντερ και χτύπησέ τες 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξε το smoothie σε ένα μπολ με κουτάλι και πρόσθεσε τη γαρνιτούρα της επιλογής σου.

2) Smoothie bowl με σοκολάτα

Θα χρειαστείς 1 ¼ κούπες γάλα αμυγδάλου, 1 κουταλιά της σούπας κακάο, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου και 3 κατεψυγμένες μπανάνες. Πρόσθεσε από πάνω ½ φρέσκια μπανάνα, κομματάκια φρέσκιας σοκολάτας και ό,τι άλλο σου αρέσει.

3) Acai bowl

Ανακάτεψε 2 μπανάνες, 2 κούπες κατεψυγμένα μούρα, 1 κούπα baby σπανάκι, 1 κούπα γάλα αμυγδάλου με 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορους, σπόρους chia, σκόνη acai και κανέλα. Πρόσθεσε από πάνω δημητριακά, σπόρους chia και ό,τι άλλο σου αρέσει.

Αν έχεις λίγα καρότα και πατάτες, φτιάξε την πιο νόστιμη σούπα λαχανικών

Πηγή κεντρικής: pexels.com