Κανένα ντελίβερι:4 πιάτα για φτιάξουμε με αυγά, γάλα και ψωμί

Κανένα ντελίβερι:4 πιάτα για φτιάξουμε με αυγά, γάλα και ψωμί

Δεν είναι οι ημέρες αυτές για να παραγγείλεις φαγητό απ' έξω άσε που την υπηρεσία delivery την έχουν καταργήσει όλοι. 

Τρία πράγματα μετρημένα να έχει το ψυγείο, μπορείς να σκαρφιστείς τουλάχιστον πέντε διαφορετικές συνταγές.

Αυγό + ψωμί του τοστ + γάλα = Αυγόφετα

Η αυγόφετα, η εύκολη, η τίμια. Μπορεί να γίνει το τέλειο πρωινό, το τέλειο γλυκό μετά το φαγητό και το τέλειο βραδινό.

Θέλεις:

1 φέτα ψωμί τοστ (ή και δύο ανάλογα με το πόσες θέλεις εσύ να φτιάξεις)
1 κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό
μισό φλιτζάνι γάλα καρύδας ή αγελάδος
αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Άλειψε ένα πιάτο με βούτυρο χαμηλών λιπαρών και τοποθέτησε πανω του τη φέτα ψωμιού. Πασπάλισε με την κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Σε ένα μπολ σπάσε το αβγό και ρίξε το γάλα και το αλάτι. Χτύπησέ τα πολύ καλά, ώστε να αναμειχθούν και ρίξε το μείγμα πάνω από το ψωμί. Σκέπασε το πιάτο με ένα αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά και στη συνέχεια ψήσε τις αβγόφετες στο φούρνο (στους 180 με 200 βαθμούς) για περίπου 10 λεπτά (για να γίνουν ξεροψημένες).

Αυγό + γάλα + ψωμί = Ομελέτα ή αυγά scrumbled

Υλικά
4κ.σ. βούτυρο
12 αυγά
1 κούπα γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180C. Βάζεις το βούτυρο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και βάζεις το στο φούρνο, ώστε να λιώσει όσο ο φούρνος ζεσταίνεται.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι ρίχνεις το μείγμα στο πυρέξ και το βάζεις το ξανά στο φούρνο.
Με μια σπάτουλα, ανακατεύεις το μείγμα στα 8 λεπτά ψησίματος. Αφήνεις να ψηθούν για άλλα 8 λεπτά και ανακατεύεις ξανά. Σε αυτό το σημείο τα αυγά σας θα είναι μάλλον λίγο υγρά. Συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά και σέρβιρε.

Αυγό + ψωμί του τοστ + γάλα = σάντουιτς αυγού

Βράζεις τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά και τα βάζεις σε ψωμί που έχεις ζεστάνει με τυρί εφόσον έχεις και γάλοπούλα ή μπέικον!

Κράτησε το γάλα για να φτιάξεις την κρέπα με μόνο ένα υλικό!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι, γάλα και λίγη υπομονή. Ξεκίνησε προσθέτοντας το γάλα στο τηγάνι. Στη συνέχεια, άναψε το μάτι της κουζίνας και βράσε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, προσέχοντας να μην καεί.

To βίντεο του σεφ Alfredo Vozmediano Romero στο TikTok έχει σχεδόν 30 εκατομμύρια προβολές, είναι πράγματι δυνατό. Στο βίντεο, ο σεφ εξηγεί ότι μόνο λίγο γάλα αρκεί για να δημιουργήσεις νόστιμα pancakes πλούσια σε πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Αυγό και γάλα + ζάχαρη = Κρέμα κάσταρντ (Custard Cream)

ΥΛΙΚΑ:

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε αμέσως πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη. Όταν το γάλα ζεσταθεί (πριν βράσει), το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών και γεμίζουμε πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε προσθέσει νερό τόσο όσο να τα καλύπτει μέχρι τη μέση. Τα σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ώστε να μην κάνουν κρούστα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°.