2 υλικά αρκούν για να φτιάξεις ζύμη πίτσας με γιαούρτι

2 υλικά αρκούν για να φτιάξεις ζύμη πίτσας με γιαούρτι

H viral συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις στο σπίτι.

Αν υπάρχει ένα και μόνο φαγητό στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί αυτό είναι αναμφίβολα η πίτσα. Φτιάχνεται πολύ εύκολα στο σπίτι, με απλά υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας και αποτελεί ιδανικό σνακ για βραδιές με φίλους.

Μια vegan blogger αποφάσισε να φτιάξει την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή της πίτσας που δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα. Η @cook.vegetarian'shack μοιράστηκε στο Instagram τη συνταγή της για ζύμη που αποτελείται μόνο από φυτικά τρόφιμα και συγκεκριμένα γιαούρτι σόγιας.

Αξίζει να την δοκιμάσεις ακόμη και αν δεν είσαι vegan γιατί έχει ιδιαίτερη γεύση και μηδενικό βαθμό δυσκολίας.

Φτιάξε pancakes χωρίς αλεύρι με βρώμη και κακάο

Ζύμη πίτσας με 2 υλικά

Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι για τη ζύμη είναι γιαούρτι σόγιας ελληνικού τύπου και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε γιαούρτι φυτικής προέλευσης σου αρέσει.

https://www.instagram.com/p/Cn4DFZ9hF87

Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στη συνέχεια, ανακάτεψε το vegan γιαούρτι και το αλεύρι σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας τα χέρια σου. Προσπάθησε να γίνει μια μπάλα και ζύμωσε μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια, απλά πίεσε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κύκλο και μεταφέρετέ τη προσεκτικά στο ταψί πριν προσθέσεις τις γαρνιτούρες σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη βασική συνταγή ζύμης για να φτιάξεις οποιοδήποτε είδος πίτσας σου αρέσει.

Ως toppings μπορείς να χρησιμοποιήσεις: τυρί, μπέικον, πιπεριά, ρόκα, ντοματίνια, ζαμπόν, καλαμπόκι, μανιτάρια και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Πηγή κεντρικής: pexels.com