Easter delish: Φέτος το Πάσχα ενθουσίασε τους καλεσμένους σου με αυτήν τη vegan μαγειρίτσα

Easter delish: Φέτος το Πάσχα ενθουσίασε τους καλεσμένους σου με αυτήν τη vegan μαγειρίτσα

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν το φετινό πασχαλινό μενού είχε και ένα λαχταριστό twist, δηλαδή την πιο νόστιμη μαγειρίτσα για χορτοφάγους;

Αν υπάρχει κάτι που σε κάνει να ανυπομονείς κάθε χρόνο για το Πάσχα, είναι το γεγονός πως σου δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στη μαγειρική, για να ετοιμάσεις ένα λαχταριστό γεύμα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ένα πλούσιο τραπέζι το οποίο θα αποτελείται από παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας.

Τι γίνεται όμως, όταν οι διατροφικές συνήθειες των καλεσμένων σου δεν ταυτίζονται; Τι μπορείς να κάνεις, ώστε να μοιραστείτε όλοι την ίδια πεντανόστιμη απόλαυση; Κι όμως, η απάντηση είναι πολύ απλή και «κρύβεται» στις σύγχρονες, vegan συνταγές που σου υπόσχονται πως μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους! Μία από αυτές τις συνταγές είναι και η χορτοφαγική μαγειρίτσα από μανιτάρια, η οποία είναι εξίσου γευστική με την κλασική συνταγή μαγειρίτσας, την οποία σου σύστησε η μητέρα σου.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν το φετινό πασχαλινό μενού είχε και ένα λαχταριστό twist, δηλαδή την πιο νόστιμη μαγειρίτσα για χορτοφάγους; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε να ξέρεις πως παρακάτω θα βρεις τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, ώστε να ετοιμάσεις το πιο ανατρεπτικό, πασχαλινό πιάτο.

Η εύκολη συνταγή για την πιο ανατρεπτική, vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μπορεί οι λίγο πιο παραδοσιακοί της παρέας να εκπλαγούν με αυτήν τη νέα προσθήκη στο πασχαλινό μενού σου όμως, μία δοκιμή θα τους πείσει πως η μαγειρίτσα για χορτοφάγους είναι πολύ πιο γευστική, από ό,τι περίμεναν. Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να διοχετεύσεις σε αυτήν όλο το μεράκι και την αγάπη σου για τη μαγειρική, να εμπνευστείς από το μότο «every occasion is a Knorr inspiration» και φυσικά, να συγκεντρώσεις στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

  • 1,5 κιλό μανιτάρια πλευρώτους

  • 1,5 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο

  • 2 τεμάχια Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών

  • 1,5 φλ. ρύζι καρολίνα

  • 2 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

  • 1 φλ. πράσο, ψιλοκομμένο

  • 1,5 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος

  • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  • 2 ασπράδια και 1 κρόκο αβγού

  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αρχικά, ξεκίνα καθαρίζοντας τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα και αφαιρώντας προσεκτικά από τα πορτομπέλο τις σκουρόχρωμες ραβδώσεις στο εσωτερικό τους. Έπειτα, κόψε τα μανιτάρια σε μπουκιές, έτσι ώστε να τις σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 με 7 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα δύο τεμάχια Knorr, αφού πρώτα τα διαλύσεις σε ένα λίτρο καυτό νερό. Μάλιστα, να ξέρεις πως σε αυτό το σημείο «κρύβεται» όλη η νοστιμιά του συγκεκριμένου πιάτου, αφού ο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών έχει πλούσια γεύση λαχανικών, όπως πράσα, καρότα και μπαχαρικά, ενώ είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού. Για αυτό, λοιπόν, αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τις σάλτσες, τα λαχανικά, τις πατάτες φούρνου, τα όσπρια και τα λαδερά φαγητά.

Αμέσως μετά, ρίξε αλάτι και πιπέρι και άφησε τη σούπα να βράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, πρόσθεσε το ρύζι, σκέπασε το σκεύος και άφησέ το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Καθώς το μείγμα θα σιγοβράζει, εσύ θα χτυπήσεις σε ένα μπολ τα ασπράδια των αβγών, ώστε να μετατραπούν σε μία σφιχτή μαρέγκα, θα ενώσεις προσεκτικά τον χυμό λεμονιού με τον κρόκο και θα προσθέσεις 2 με 3 κουταλιές ζουμί από το φαγητό.

Τέλος, θα ρίξεις στη σούπα το αβγολέμονο, θα ανακατέψεις πολύ γρήγορα το μείγμα και η vegan μαγειρίτσα σου θα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

NT_Easter-delish_Knorr-@Queen.gr-(03-04)_OK_html_61ac0a9c3edd061e.jpg

Δοκιμάζοντας τη vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια, θα συνειδητοποιήσεις πως μία χορτοφαγική διατροφή, όχι μόνο μας ενθαρρύνει να εμπλουτίσουμε τα γεύματά μας με περισσότερες φυτικές τροφές, αλλά συγχρόνως, με τους κατάλληλους διατροφικούς «συμμάχους», όπως ο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών, μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, σε κάθε περίσταση, ακόμη και σε ένα παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι!