Λιωμένα λαχανικά: Το trend του Tik Tok κάνει θραύση με μπρόκολο, πατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών

Λιωμένα λαχανικά: Το trend του Tik Tok κάνει θραύση με μπρόκολο, πατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λιωμένα ψητά λαχανικά είναι το νέο snack trend του Tik Tok! Χρείαζεσαι μόνο ένα ποτήρι, λίγη παρμεζάνα και τον φούρνο σου στους 220 βαθμούς. 

Ψέματα δεν θα πούμε! Κάποια trends στο Tik Tok, ειδικά τα food trends, τα δοκιμάζουμε και έχουμε feed back για σένα. Και αυτό το trend με τα bites λαχανικών μας ενθουσίασε και όχι άδικα. Βλέπεις το να λιώνεις τα ωμά λαχανικά δεν είναι κάτι που δεν έχεις ακούσει ξανά. Αυτή τη φορά όμως, ο τρόπος που θα λιώσεις τα λαχανικά και θα τα ψήσεις, θα τους δώσει μια νέα πνοή.

https://www.instagram.com/reel/CxlhB5aLpma/

Η αρχή έγινε με το μπόκολο και το κουνουπίδι. Σπας όποιο από τα δύο επιθυμείς σε μικρά τουφάκια, τα τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και παίρνεις ένα ποτήρι για να τα λιώσεις ελαφρά. Αφού περάσεις με ελαιόλαδο κάθε μικρή μπουκιά και αλατοπιπερώσεις, πασπαλίζεις με παρμεζάνα και ψήνεις μέχρι να λιώσεις το τυρί.

brocollo2.jpg

Μετά από αυτή τη διαδικασία και αφού αφήσεις τις μπουκιές μπρόκολου να κρυώσουν, το οποτέλεσμα είναι ένα τραγανό σνακ για κάθε ώρα. Το να λιώσεις το λαχανικό είναι σημαντικό για να πιάσεις μια μεγαλύτερη επιφάνεια και να έχει την τραγανότητα που επιθυμείς.

Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι τα λαχανικά σου να είναι απόλυτα στεγνά και χωρίς ίχνος υγρασίας. Ειδικά για το πρόκολο και το κουνουπίδι, ένα γρήγορο βράσιμο στον ατμό, θα βοηθήσει στο να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γευστικά.

https://www.instagram.com/reel/CnNr8mmDHYc/

Υλικά:

1 μπρόκολο σε κομματάκια.

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουταλιά μπαχαρικό της επιλογής σου

2-4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

1695720204297-379566454-brocollo1.jpg

Οδηγίες:

Πλένεις και κόβεις το μπρόκολο, το στεγνώνεις και το αφήνεις σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις για 15 με 20 λεπτά κι έπειτα, λιώνεις με το ποτήρι, βάζεις μπαχαρικά και αλείφεις με ελαιόλαδο και τελευταία πασπαλίζεις την παρμεζάνα. Βάζεις το μπρόκολο στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.

5 λόγοι για να τρως περισσότερο μπρόκολο