Η πίτα λαχανικών χωρίς φύλλο που θα ετοιμάσεις εύκολα, ακόμη και αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική

Η πίτα λαχανικών χωρίς φύλλο που θα ετοιμάσεις εύκολα, ακόμη και αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική

Τι θα έλεγες να επένδυες σε έναν «σύμμαχο», ο οποίος θα σε βοηθούσε να φτιάξεις τις πιο νόστιμες και θρεπτικές συνταγές στο λεπτό, χωρίς να χρειαστεί να «θυσιάσεις» τον ελεύθερο χρόνο σου μαγειρεύοντας;

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με ένα κουίζ! Ποια είναι η πιο χρονοβόρα διαδικασία στην καθημερινότητάσου; Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί πώς θα απολαμβάνεις πεντανόστιμα γεύματα, χωρίς να ξοδεύειςατελείωτες ώρες στην κουζίνα σου; Πόσο συχνά σου τυχαίνει να επιστρέφεις στο σπίτι μετά από ένα απαιτητικό 8ωρο στο γραφείο και να πρέπει να ξεκινήσεις asap το μαγείρεμα, ώστε να ετοιμάσεις το ταπεράκι σου για την επόμενη μέρα;

Αν οι απαντήσεις που έδωσες στις παραπάνω ερωτήσεις, σου υπενθυμίζουν πως η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σου, έχουμε να σου προτείνουμε μία πολύ νόστιμη λύση. Τι θα έλεγες να επένδυες σε έναν «σύμμαχο», ο οποίος θα σε βοηθούσε να φτιάξεις τις πιο νόστιμες και θρεπτικές συνταγές στο λεπτό, χωρίς να χρειαστεί να «θυσιάσεις» τον ελεύθερο χρόνο σου μαγειρεύοντας;

Κι όμως, υπάρχει ένας τρόπος να αναβαθμίσεις τη διατροφή σου και να δώσεις στην κάθε μέρα μία ξεχωριστή γεύση. Ποιος είναι αυτός; Ένας σπιτικό, πολύτιμο συστατικό, το οποίο θα σε εμπνέει να απολαμβάνεις περισσότερο το μαγείρεμα, είτε ετοιμάζεις μία απλή σαλάτα με πλιγούρι, είτε μία πίτα λαχανικών χωρίς φύλλο. Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό το συστατικό, τότε ήρθε η ώρα να σου συστήσω τον Knorr«Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, ο οποίος είναι gluten free και δεν περιλαμβάνει συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή ενισχυτικά γεύσης, αλλά αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιείς στις συνταγές σου.

Quiche με μανιτάρια και πράσο: Μία πίτα πιο εύκολη από κάθε άλλη

Όταν η καθημερινότητά σου «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς, δεν είναι πάντα εφικτό να αφιερώνεις πάνω από μία ώρα στην προετοιμασία των γευμάτων σου.Ακριβώς για αυτό, υπάρχει μία πίτα, που όχι μόνο θα σε ενθουσιάσει με τη γεύση της, αλλά θα σου εξασφαλίσει αρκετές μερίδες φαγητού.

Για να την ετοιμάσεις, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

• 100 γρ. αλεύρι φαγόπυρου• 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών• 150 γρ. αλεύρι ντίνκελ• 125 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά• 100 γρ. μαργαρίνη• 3 μεσαία αβγά• 200 γρ. πράσο• 1 κόκκινη πιπεριά• 1 κ.σ. ελαιόλαδο• Αλάτι

Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις επτά βήματα, τα οποία θα βρεις αναλυτικά παρακάτω!

Βήμα 1ο: Ξεκινάς ανακατεύοντας το αλεύρι από φαγόπυρο με το αλεύρι ντίνκελ, το αλάτι, τη μαργαρίνη, ένα αβγό και 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, έτσι ώστε να φτιάξεις μία λεία, ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα 2ο: Ζυμώνεις τη ζύμη σε μια επιφάνεια, όπου έχεις αλευρώσεις επαρκώς, ώστε να σου βγει λίγο μεγαλύτερη από το ταψί που θα χρησιμοποιήσεις.

F07B2569-C8BF-4795-B8A0-ECDEC29A7A20.jpeg

Βήμα 3ο: Καλύπτεις το ταψί με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και βάζεις από πάνω τη ζύμη σου. Στη συνέχεια, τρυπάς τη ζύμη με το πιρούνι αρκετές φορές και τη βάζεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 4ο: Καθαρίζεις τα πράσα και τα κόβεις σε ροδέλες. Έπειτα, καθαρίζεις τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κόβεις σε κομμάτια. Στο σημείο αυτό, βάζεις τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι και τα τσιγαρίζεις για 5 λεπτά.

Βήμα 5ο: Αφού βγάλεις το ταψί από το ψυγείο, ψήνεις τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15λεπτά.

Βήμα 6ο: Πρόκειται για πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας, για αυτό δώσε προσοχή! Ανακατεύεις καλά την κρέμα γάλακτος με τα τρία αβγά και τον Knorr«Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.

2B5BA693-EDD7-4227-A5EF-C2AFDCC178A4.jpeg

Βήμα 7ο: Απλώνεις τα τσιγαρισμένα λαχανικά πάνω στην ψημένη ζύμη, προσθέτεις το μείγμα με τα αβγά από πάνω και ψήνεις για 35 λεπτά. Αυτό ήταν! Θα χρειαστεί να περιμένεις μέχρι να ψηθεί η quiche σου και έπειτα, μπορείς να την απολαύσεις.

Αν έψαχνες μία αφορμή για να αναθερμάνεις τη σχέση σου με τη μαγειρική, λογικά την έχεις βρει στη συνταγή που σου προτείναμε! Διότι εξοπλίζοντας τα ντουλάπια της κουζίνας σου με τον vegan Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, θα βρίσκεις πάντα το αναγκαίο inspirationπου χρειάζεσαι, για να τρυπώσεις με όρεξη στην κουζίνα και να ετοιμάσεις ένα πεντανόστιμο πιάτο, το οποίο θα δώσει μία ξεχωριστή γεύση στη μέρα σου.

86101AB4-5D5C-4E44-8BF6-17E6FA1AEB64.jpeg