Η viral μακαρονάδα της Jennifer Garner με καφέ βούτυρο και φασκόμηλο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η viral μακαρονάδα της Jennifer Garner με καφέ βούτυρο και φασκόμηλο

Έτοιμη σε 20 λεπτά, αυτή την μακαρονάδα πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις!

Εδώ και αρκετά χρόνια η Jennifer Garner έχει τη δική της «εκπομπή μαγειρικής» στο Instagram με τίτλο «Pretend Cooking Show». Η αλήθεια είναι πως αν ρίξεις μια ματιά στο προφίλ της θα δεις πως η ίδια είναι πολύ ενεργή και δημοσιεύει πολύ συχνά συνταγές της.

https://www.instagram.com/reel/DGyo8sXSfDi/

Μία από τις viral συνταγές της είναι και τα ζυμαρικά με σάλτσα από «καφέ» βούτυρο και φασκόμηλο, ιδανική για εκείνες τις χαοτικές μέρες που θέλουμε κάτι σπιτικό αλλά και εύκολο ή εκείνες τις φορές που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε κάποιον που μάς επισκέπτεται στο σπίτι για κρασί και κουβέντα.

Πώς να φτιάξεις τα ζυμαρικά με «καφέ» βούτυρο και φασκόμηλο

Πολύ εύκολη στην παρασκευή της η μακαρονάδα αυτή της Jennifer Garner, όπως θα δεις δίνει βάση στο πώς θα μαγειρέψεις το βούτυρο με το φασκόμηλο και πώς θα δέσουν όλα μαζί τα υλικά, χωρίς να καούν.

Υλικά:

1 κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
12 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου (Δείτε τη σημείωση παρακάτω.)
Χυμό από 1 λεμόνι
1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο Parmigiano Reggiano
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για αρχή ετοίμασε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας που έχεις επιλέξει και στάγγιξέ τα, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβραζαν.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώσε το βούτυρο και προσθέστε 12 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου.

Μαγείρεψέ τα μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να ροδίζει και τα φύλλα του φασκόμηλου να γίνουν τραγανά. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 7 λεπτά.

Πρόσθεσε στη συνέχεια φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Ανακάτεψε μέχρι να πάνε όλα τα υλικά στα μακαρόνια και πρόσθεσε το νερό που είχες κρατήσει από τα ζυμαρικά.
Τελειώνοντας πρόσθεσε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και σέρβιρέ τα αμέσως.

Γιατί είναι τόσο μοναδική αυτή η συνταγή της Jennifer Garner;

Η σάλτσα «καφέ» βουτύρου προσθέτει μια πλούσια γεύση που μοίαζει με αυτή που θα είχαν τα ζυμαρικά σου αν πρόσθετες ξηρούς καρπούς. Παράλληλα, το «καφέ» βούτυρο συνδυάζεται πολύ καλά και με τον χυμό λεμονιού.

Το τραγανό φασκόμηλο δε, προσθέτει μια απροσδόκητη γεύση που γίνεται εθιστική.

Extra Tips για τα ζυμαρικά της Jennifer Garner

Όταν φτιάχνεις τη σάλτσα καφέ βουτύρου, μην απομακρυνθείς γιατί πορεί να καεί γρήγορα. Καλό θα είναι να στριφογυρίζεις απαλά το τηγάνι για να μην γίνουν πολύ σκούρα και πικρά τα στερεά του γάλακτος στο βούτυρο.

Φρέσκο ​​φασκόμηλο επίσης, μπορείς να βρεις όλο το χρόνο.
Αν δεν σου αρέσει η υφή του τραγανού φασκόμηλου, αφαίρεσε τα φύλλα πριν προσθέσεις τα ζυμαρικά. Η γεύση θα συνεχίσει να υπάρχει στη σάλτσα βουτύρου.

Αν από την άλλη θες πιο έντονη τη γεύση του λεμονιού πρόσθεσε πέρα από τον χυμό και λίγο ξύσμα.

Όπως καταλαβαίνεις οι συνταγές που δημιουργεί η Jannifer Garner έχουν τόσο πιστούς ακολούθους που δεν είναι τυχαίο που αρκετοί αναρωτιούνται αν η ίδια θα κυκλοφορήσει κάποιο βιβλίο με τις συνταγές της ή αν θα κάνει κάποια εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση.

«Οι άνθρωποι με ρωτούν αν θέλω ένα βιβλίο μαγειρικής. Δεν θέλω να φτιάξω βιβλίο μαγειρικής. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα βιβλία μαγειρικής», λέει η Garner σε όσους τη ρωτούν γιατί δεν κυκλοφορεί το δικό της βιβλίο μαγειρικής. «Δεν μαγειρεύω χωρίς αυτά, επομένως δεν βρίσκω συνταγές. Θέλω να πω, υπάρχουν μερικά πράγματα με τα οποία έχω μπλέξει αρκετά, καταλαβαίνω ότι είναι η δική μου συνταγή τώρα, αλλά είναι εντάξει. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό».

Όσο για το αν θα ήθελε να μεταφερθεί το concept των βίντεό της στην τηλεόραση η γνωστή ηθοποιός είχε απαντήσει σε πρόσφατη συνέντευξή της:

«Με ρωτάνε αν θέλω να κάνω τo Pretend Cooking Show αληθινό show, αλλά δεν θέλω. Είναι ένα show που προσποιείται τη μαγειρική», λέει, παρόλο που νιώθει τυχερή που μπορεί να κάνει κάτι «ανόητο» που κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους.