Το κόλπο για την πιο τραγανή πατάτα είναι να τη μουσκέψεις με Cola και όχι, δεν κάνουμε πλάκα

Το κόλπο για την πιο τραγανή πατάτα είναι να τη μουσκέψεις με Cola και όχι, δεν κάνουμε πλάκα

Ανακάλυψε ένα απλό κόλπο που θα κάνει τις τηγανητές πατάτες σου τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα.

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, αυτό το ασυνήθιστο για τη μαγειρική υλικό μπορεί να προσφέρει τεράστια βοήθεια στην κουζίνα. Σύμφωνα με τη παρακάτω συνταγή το «δίδυμο» τηγανητές πατάτες και Cola αποκτά μία τελείως διαφορετική υπόσταση.

Μακράν το πιο αγαπημένο σνακ

Σπάνια ένα και μόνο σνακ καταφέρνει να κερδίσει τις προτιμήσεις των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Οι τηγανητές πατάτες, όμως, είναι ακριβώς αυτό!

Πού τρώμε τις καλύτερες όμως; Οι περισσότεροι να θεωρούν ότι οι πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες σερβίρονται στα φαστ φουντ και ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα στο σπίτι. Συνήθως, οι σπιτικές πατάτες γίνονται πολύ μαλακές, σπάνε και δεν θυμίζουν σε τίποτα τη γνωστή λαχταριστή λιχουδιά—αντίθετα, μοιάζουν με υπερβολικά βρασμένες πατάτες.

Αλλά δεν χρειάζεται να συμβαίνει αυτό! Υπάρχει τρόπος να φτιάξεις τραγανές, χρυσαφένιες πατάτες, όπως αυτές των εστιατορίων.

engin-akyurt-ooZn_UXZ7n8-unsplash.jpg

Μια νέα έρευνα αποθεώνει τις τηγανητές πατάτες και πρέπει να μάθεις γιατί

Το «μαγικό» συστατικό

Αν και μπορεί να νομίζεις ότι οι τέλειες τηγανητές πατάτες χρειάζονται μόνο πατάτες, αυτό δεν ισχύει. Φυσικά, η επιλογή της σωστής ποικιλίας είναι σημαντική, αλλά εκτός από τις πατάτες, θα χρειαστείς και ένα ακόμα απρόσμενο συστατικό: την κόλα!

Το να μουλιάσεις τις πατάτες σε κόλα για λίγα λεπτά επιτρέπει στις πατάτες να απορροφήσουν τη ζάχαρη, η οποία, όταν εκτεθεί στη θερμότητα, καραμελώνει. Αυτό δίνει στις πατάτες τραγανή κρούστα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά παραμένουν μαλακές.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξεις τις σωστές πατάτες. Θα πρέπει να είναι πλούσιες σε άμυλο, με τις καλύτερες επιλογές να είναι οι τύποι Β ή C.

Υλικά:

  • 700 γρ. πατάτες
  • 1,5 λίτρο κόλα
  • 50 γρ. άμυλο
  • 500 ml λάδι

Εκτέλεση:

  • Καθάρισε τις πατάτες, πλύνε τες καλά και κόψε τις σε λεπτές, ομοιόμορφες λωρίδες.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα μεγάλο βάζο και ρίξε από πάνω την κόλα. Άφησέ τες να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Στράγγισέ τες και στέγνωσέ τες καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Βάλε τις πατάτες σε ένα μπολ, πασπάλισέ τες με άμυλο και ανακάτεψέ τες καλά.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίξε μέσα τις πατάτες. Τηγάνισέ τες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμες, τοποθέτησέ τες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σέρβιρέ τες αμέσως!

Πώς θα φτιάξεις τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες χωρίς να τις τηγανίσεις σε λάδι

Extra tip: Tο «άμυλο» στην παραπάνω συνταγή μπορεί να είναι corn flour (άμυλο καλαμποκιού, δηλαδή κορν φλάουρ). Το κορν φλάουρ βοηθά τις πατάτες να αποκτήσουν μια πιο τραγανή υφή, καθώς απορροφά την υγρασία από την επιφάνειά τους και δημιουργεί ένα λεπτό στρώμα που γίνεται τραγανό κατά το τηγάνισμα.

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πατατάλευρο ή άμυλο πατάτας, τα οποία έχουν παρόμοια επίδραση