Η μακαρονάδα θαλασσινών με μανιτάρια που θα δώσει καλοκαιρινή γεύση στη νηστεία
Μπορείς να τσεκάρεις όλα αυτά ετοιμάζοντας μία μακαρονάδα θαλασσινών με μανιτάρια που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου (και να σκέφτεσαι το καλοκαίρι που έρχεται).
Θέλεις να μαγειρέψεις κάτι γρήγορο στο σπίτι μόλις επιστρέψεις μετά τη δουλειά, αλλά να μπορείς να το πάρεις και στο γραφείο για το lunch break σου. Θέλεις ένα φαγητό που να είναι comfort, να σε «ταξιδεύει» και λίγο. Κυρίως, όμως, δεν θέλεις να έχει κρέας γιατί νηστεύεις, αλλά θες να σε «κρατάει» κιόλας για να μην αρχίσεις να πεινάς μετά από δύο ώρες.
Μπορείς να τσεκάρεις όλα αυτά ετοιμάζοντας μία μακαρονάδα θαλασσινών με μανιτάρια που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου (και να σκέφτεσαι το καλοκαίρι που έρχεται). Plus, δεν θα δυσκολευτείς να τη φτιάξεις: Τα υλικά τα βρίσκεις εύκολα, άσε που τα περισσότερα τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου, και ο χρόνος ετοιμασίας είναι σύντομος. Να, δες παρακάτω!
Ξεκινάμε με τα υλικά:
- 1 πακέτο ζυμαρικά
- 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
- 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
Για το pestο θα χρειαστείς:
- 3 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1/2 φλ. κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. αλάτι
Αφού τσεκάρεις ότι έχεις ό,τι χρειάζεσαι, πολτοποιείς καλά όλα τα υλικά για το pesto μέχρι να ομογενοποιηθούν και σε μια κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παίρνεις και ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρεις τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, ρίχνεις το σκόρδο και τις γαρίδες και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφαιρείς το σκόρδο. Τέλος, μεταφέρεις με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτεις το pestο και τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και ανακατεύεις να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά.
Tip cheat:
- Πριν σερβίρεις, ρίξε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στις γαρίδες για να «δέσουν» καλύτερα με το pesto.
- Ρίξε τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών απευθείας στο τηγάνι για να δώσει «βάθος» στη σάλτσα.
Κάπως έτσι, έφτιαξες την πιο νόστιμη νηστίσιμη μακαρονάδα. Απόλαυσέ τη τώρα που είναι ζεστή!
Και αν θέλεις περισσότερα cheats, αλλά και πληροφορίες για το πώς να απογειώσεις τις νηστίσιμες συνταγές σου, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τα yummy νηστίσιμα Knorr Cheat Sheets που ετοιμάσαμε για εσένα στο Instagram.