Η Jessica Alba μαγείρεψε α λα ελληνικά κεφτεδάκια με τζατζίκι και αυτή είναι η συνταγή της

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Jessica Alba μαγείρεψε α λα ελληνικά κεφτεδάκια με τζατζίκι και αυτή είναι η συνταγή της

Η Jessica Alba μάς υπενθυμίζει ότι, μερικές φορές, η ισορροπία έρχεται μέσα από μικρές τελετουργίες. Όπως ένα πιάτο κεφτεδάκια, λίγο τζατζίκι και πολλή αγάπη.

Η Jessica Alba φαίνεται πως διανύει μια περίοδο επαναπροσδιορισμού - ή όπως θα έλεγε η ίδια, μια φάση «αυθεντικότητας». Μετά το διαζύγιό της από τον Cash Warren, η διάσημη ηθοποιός και επιχειρηματίας έχει επιλέξει να εστιάσει στον εαυτό της, στα παιδιά της και στα μικρά πράγματα που της δίνουν χαρά. Και κάπως έτσι, ανάμεσα σε στιγμές ηρεμίας και δημιουργικότητας, ανακάλυψε και τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας.

Ο Cash Warren επιβεβαιώνει τη σχέση του με την 26χρονη Hana Sun Doerr μετά τον χωρισμό από την Alba

Τα ελληνικά κεφτεδάκια της Jessica

Μέσα από ένα πρόσφατο βίντεο που σημοσίευσε στα social media η 44χρονη ηθοποιός, μπήκε κανονικότατα στην κουζίνα της και ετοίμασε ελληνικά κεφτεδάκια με σπιτικό τζατζίκι - ένα πιάτο που φυσικά εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε πως συνδυάζει απλότητα, ισορροπία και νοστιμιά. Η ίδια μάλιστα, έφτιαξε και μια χωριάτικη σαλάτα για να συνοδεύσει το δείπνο της. Με χαλαρή διάθεση και look, μοιράστηκε βήμα-βήμα τη διαδικασία, αποδεικνύοντας ότι το μαγείρεμα μπορεί να είναι και μια μορφή αυτοθεραπείας.

https://www.instagram.com/p/DPWtN5JFXkS

Η Jessica Alba δανείστηκε τη συνταγή από το προφίλ της @kalefornia_kravings. Ωστόσο, αν θες να την ακολουθήσεις κι εσύ για να δοκιμάσεις τα κεφτεδάκια και το τζατζίκι της Jessica Alba, τότε απλά συνέχισε να διαβάζεις, αφού ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση. Και όχι, δεν την ξέρεις ήδη την συνταγή γιατί όπως θα διαπιστώσεις η ηθοποιός πρόσθεσε ένα «μυστικό» υλικό στα ελληνικά κεφτεδάκια της που σίγουρα κάνει τη διαφορά κι αυτό δεν είναι άλλο από τη φέτα.

Για τα κεφτεδάκια (για 4 άτομα περίπου)

Υλικά:

  • 450 γρ. κιμάς γαλοπούλας

  • ¼ φλ. τσαγιού θρυμματισμένο ψωμί (panko)

  • ¼ φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • ¼ φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 1 αυγό

  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ξερό

  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο

  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

  • ¼ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

  3. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (περίπου μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού).

  4. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  5. Ψήνουμε για 20‑25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Για το τζατζίκι

Υλικά:

  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό (ή φυτικό γιαούρτι για vegan εκδοχή)

  • 2 αγγουράκια, τριμμένα

  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος άνηθος (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός)

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά προτίμηση

Οδηγίες:

  1. Τρίβουμε τα αγγουράκια και τα στραγγίζουμε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά υγρά.

  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αγγουράκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

  3. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση.

  4. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη σάλτσα τζατζίκι από πάνω ή στο πλάι.