Την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών φτιάξε την ελαφριά καρμπονάρα της Jennifer Aniston

Πατούλια Κατερίνα
Την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών φτιάξε την ελαφριά καρμπονάρα της Jennifer Aniston

Αν έχεις περάσει ατελείωτες ώρες βλέποντας Friends, ίσως νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τη Rachel ή μάλλον, τη Jennifer Aniston.

Κι όμως, αυτό που δεν γνώριζες ίσως είναι ποιο είναι το αγαπημένο πιάτο της Jennifer Aniston που δεν έχει σχέση με καφέδες στο Central Perk, ούτε με τη viral σαλάτα που έγινε TikTok trend. Για την Jennifer, το απόλυτο comfort φαγητό είναι ένα πιάτο ζυμαρικών μια δική της, πιο υγιεινή εκδοχή της ιταλικής καρμπονάρας την οποία θα σου δείξουμε σήμερα, για να την απολαύσεις την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών.

Τηνιακή «καρμπονάρα», sushi «χωριάτικη σαλάτα» και πυρηνική πολυτέλεια στο νησί των ανέμων

Αυτή η λευκή σάλτσα για τα ζυμαρικά έχει μόνο 150 θερμίδες και θα ξεχάσεις την καρμπονάρα

Η πιο «light» καρμπονάρα ever

Σε συνέντευξή της το 2016, η Jennifer αποκάλυψε ότι φτιάχνει αυτή τη συνταγή «κάθε δυο εβδομάδες». Δεν είναι η κλασική πλούσια καρμπονάρα είναι μια πιο ελαφριά, απλή και καθημερινή εκδοχή. Αντί για μπέικον ή γουαντσάλε, εκείνη χρησιμοποιεί γαλοπούλα μπέικον, αφαιρεί εντελώς το βούτυρο και περιορίζει το τυρί. Επιπρόσθετα, βάζει λίγο κόκκινο κρεμμύδι και χαμηλών λιπαρών γάλα για να πετύχει αυτή τη βελούδινη υφή χωρίς περιττές θερμίδες.

Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται κάπως «στεγνά», κάνε υπομονή. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Φτιάξε την καρμπονάρα της Jennifer βήμα-βήμα

Μερίδες: 2

Υλικά

½ πακέτο σπαγγέτι (ή άλλη λεπτή πάστα της επιλογής σου)

1 μεγάλο αυγό + 1 κρόκος

2 κ.σ. γάλα χαμηλών λιπαρών

¼ φλ. τριμμένο τυρί Pecorino Romano ή Παρμεζάνα (κρατάς το μισό για το τέλος)

2 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε μικρά κομμάτια

¼ φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράσε τα ζυμαρικά σου σε άφθονο, αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Φύλαξε ¼ φλ. από το νερό του βρασμού και στράγγισε τα ζυμαρικά.

Χτύπα σε ένα μπολ το αυγό, τον κρόκο, το γάλα και τη μισή ποσότητα του τυριού.

Ψήσε το μπέικον γαλοπούλας σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Αν δεν αφήσει αρκετό λίπος, πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Σοτάρισε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο για άλλο ένα.

Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μαζί με λίγο από το νερό που κράτησες, και ανακάτεψε.

Πρόσθεσε το μείγμα αυγού, ανακατεύοντας γρήγορα εκτός φωτιάς για να μην ψηθεί το αυγό. Αν χρειαστεί, ρίξε λίγο ακόμη από το νερό για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα.

Σέρβιρε αμέσως, με το υπόλοιπο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Extra Tips για τέλειο αποτέλεσμα

Προετοίμασε τα πάντα πριν ξεκινήσεις. Η καρμπονάρα χρειάζεται ταχύτητα!

Πάγωσε ελαφρώς το μπέικον πριν το κόψεις και θα γίνει παιχνιδάκι.

Μην φοβηθείς το νερό των ζυμαρικών· αυτό είναι το “μυστικό” για βελούδινη σάλτσα.

Αν θέλεις λίγο παραπάνω νοστιμιά, πρόσθεσε μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τέλος.