Αυτή η λευκή σάλτσα για τα ζυμαρικά έχει μόνο 150 θερμίδες και θα ξεχάσεις την καρμπονάρα

Αυτή η λευκή σάλτσα για τα ζυμαρικά έχει μόνο 150 θερμίδες και θα ξεχάσεις την καρμπονάρα

Η λευκή σάλτσα με ένα μυστικό υλικό.

Έχεις μπει σε διαδικασία υγιεινής διατροφής μετά τις γιορτές και παράλληλα ετοιμάζεις ταπεράκια για τα παιδιά στο σχολείο. Και ψάχνεις μια σάλτσα για τα ζυμαρικά ή το ρύζι, που να θυμίζει μπεσαμέλ ή σάλτσα καρμπονάρα αλλά να μην έχει 500 θερμίδες.

Γιατί τι είναι η ζωή χωρίς ένα πιάτο από κρεμώδη ζυμαρικά που να έχουν μόνο 150 θερμίδες ανά μερίδα;

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου, μας έδωσε μια τέλεια συνταγή για λευκή σάλτσα που κρύβει μέσα της κουνουπίδι!

«Βρήκα αυτή τη φανταστική συνταγή για #dietfriendly #bechamel και έχω ενθουσιαστεί.
Βράζουμε σε μισό λιτρο γάλα, 1 κουνουπίδι, 1 πράσσο και προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγη σκόνη σκόρδο (για 20 λεπτάκια). Στη συνέχεια τα αλέθουμε όλα μαζί, προσθέτοντας παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας. Η συνταγή μπορεί να γίνει και με μοσχοκάρυδο και βουτυράκι αλλα οι θερμίδες θα ανέβουν. Στη συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο πάνω σε οτιδήποτε επιλέξουμε πχ μουσακά, ζυμαρικά.

Είναι μια τέλεια ιδέα για να φάμε ή να «κρύψουμε» λαχανικά αν έχουμε μικρά παιδιά.

Στην πραγματικότητα θα έχουμε καταναλώσει light γαλα (λιγότερο από 100 γρ ανά μερίδα), λαχανικά και τυρί», τονίζει η ειδικός.

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com

Δες και το βίντεο με μία αντίστοιχη σάλτσα.